Ingrediente
- 1 ceapa alba mare
- 100 ml ulei
- 250 g pasat
- 400 g ciuperci
- 2 lg pasta de ardei
- sare
- piper
- 1 varza murata
- 500 ml apa
Mod de preparare
Varza o lasi 1 ora in apa rece, dupa care o speli bine si ii desfaci frunzele.
Cureti ceapa, o speli sub jet de apa rece si o tai marunt.
Ciupercile la scurgi de zeama si le tai marunt.
Pasatul il speli in apa rece.
Pentru inceput, pui ceapa sa se caleasca 5 minute in ulei. Adaugi pasatul, ciupercile si pasta de ardei, dupa care condimentezi dupa gust.
Infasori sarmalele si le asezi in oala, pe fundul careia ai tocat varza.
Acoperi cu cateva frunze de varza intregi, adaugi apa si lasi sa fiarba la foc mic, cca. 2 ore.
Servesti imediat cu ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post (cu pasat si ciuperci)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|