Sarmale de post in foi de vita

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
23 Iun 2014 | 13888 vizualizari
Sarmale de post in foi de vita

Cine refuza o portie de sarmalute de post, cu bureti, ciupercute, legume proaspete, fierte in oala de lut in cuptor? Deja vad cateva maini pe sus, asa ca ma duc sa asez masa :)

Ingrediente

  • 1 cana si 1/2 orez
  • 1 borcan mic ciuperci champignon
  • 1 borcan mic ghebe in sare
  • 4 cepe
  • 4 morcovi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2 linguri pasta de gogosari cu kapia
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita cimbru
  • 1/2 cana ulei
  • bors
  • 1 canita suc de rosii

Mod de preparare

Spalam ghebele si le punem la fiert pana iese sarea din ele.

Le scurgem, le lasam sa se raceasca, le tocam marunt, iar ciupercile champignon le spalam si le tocam.

Ceapa curatata o tocam marunt, morcovul decojit il dam prin razatoarea mica.

Intr-o cratita incingem uleiul, inabusim ceapa 5 minute, apoi adaugam morcovul.

Taiem rondele ceapa verde si o punem peste amestecul de mai sus.

Le lasam sa se inmoaie putin, punem pasta de tomate, mai lasam 2 minute si tragem cratita de pe foc.

Intr-un bol rasturnam amestecul de ceapa, ciupercile, buretii, pasta de gogosari cu kapia si orezul spalat.

Verdeata o tocam marunt si o adaugam peste.

Condimentam cu sare, piper, cimbrul uscat.

Toate acestea le amestecam foarte bine.

Intr-o oala punem putina apa cu sare si bors.

O asezam pe foc si cand incepe sa fiarba, trecem cateva secunde prin ea frunzele de vita, spalate.

Acestea le asezam apoi intr-un bol si le lasam sa se racoreasc putin.

Impaturim sarmalutele, (va las un link, cu un video, cu o metoda de impaturit sarmalute: https://www.youtube.com/watch?v=pZejTRl0PPQ) asezam cateva frunze pe fundul oalei de lut, o crenguta marar verde, apoi sarmalutele. Oala de lut, inainte sa o folosesc, o tin cu apa cateva ore.

Deasupra punem sucul de rosii, asezam iar cateva frunze si acoperim cu apa.

Punem capacul, le introducem in cuptor, pe care il aprindem si reglam o temperatura potrivita.

Lasam sarmalutele in cuptor circa 3-4 ore pana sunt fierte.

Cand sunt gata, le scoatem sa se racoreasca putin, apoi servim.

Sunt o mare bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (52)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale de post cu praz si ciuperci

Postat de ctlina

Sarmale de post cu praz si ciuperci

Spalam bine in apa rece foile de vita si de varza. Curatam si taiem ceapa si prazul marunt. Curatam si dam morcovii pe razatoare. Curatam si taiem ciupercile felii. Prajim ciupercile...

Citeste continuarea

Sarmale de post cu ciuperci

Postat de caroline

Sarmale de post cu ciuperci

Ceapa  o curatam,o spalam si o tocam marunt.Eu am avut  si ceapa verde asa ca am folosit un mix de ceapa verde si ceapa alba. Ciupercile le spalam,le curatam.Palariile ciupercilor le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2014, 21:26
la 23.06.2014, 21:26
Atat de mult imi plac
la 23.06.2014, 21:26
Io de-astea n-am facut, dar imi plac tare mult!
la 23.06.2014, 21:29
aoleu,Rocsi! Ce-mi faci tu mie cu asteaa....) Mi-e poftaaaa!
la 23.06.2014, 21:29
Cele mai bune

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking