Sarmale de post in sos de ardei dulce

Postat de anisoara in Mancaruri de post
24 Feb 2010 | 12237 vizualizari
Sarmale de post in sos de ardei dulce

Fiecare gospodina isi are reteta ei preferata si secretele de preparare a sarmalelor. Eu ma voi impartasi cu una din retetele mele de preparare a sarmalelor. Din start vreau sa accentuez ca Gustul sarmaleleor foarte mult depinde de modul de preparare - coapte in cuptor sau fierte la ceaun.Cele coapte la cuptor sunt deosebit de gustoase . La noi in Moldova , sarmalele se fac de marime mica, mai ales pentru festivitati, dar cind se prepara sarmale pentru mincarea de fiecare zi, unele gospodine le fac de marime mijlocie. In alte parti sarmalele se fac de marime mare si chiar foarte mare .

Ingrediente

  • un pahar de orez rotund
  • 2 pahare de morcov ras prin razatoare 
  • 3-4 pahare de ceapa taiata cuburele 
  • 2 pahare de varza rasa prin razatoare 
  • 80 ml de ulei 
  • 2-3 linguri mari de pasta de rosii concentrata 
  • o lingurita de zahar si 2 linguri de apa pentru dizolvarea pastei de rosii 
  • o legatura de marar proaspat sau putin leustean sau uscat 
  • sare 
  • curry
  • piper negru macinat
  • frunza de dafin 
  • o varza pentru frunze 
  • ardei dulci pentru implutura

Mod de preparare

Ceapa multa se taie si se prajeste cu mult ulei pina se inmoaie bine si se simte un miros de prajit, se adauga morcovul dat prin razatoare, si se mai prajeste cu ceapa inca vreo 4-5 minute . Intre timp se dizolva pasta concentrata de tomate cu apa si putin zahar, si se adauga la prajit. Se da prin razatoare varza , care se adauga in umplutura - ea se adauga in stare proaspata. Toata prajeala se toarna peste orezul spalat bine intr-un bol , se adauga condimentele si mararul taiat marunt , sarea si se amesteca foarte bine.Uleiul trebuie sa se vada din implutura - nu trebuie sa fie uscata umplutura de orez cu legume.

Se invelesc sarmalutele in frunzele de varza pregatite dinainte, dupa una din metodele ,pe care le-am descris. Se invelesc si se aranjeaza in ceaun. La fundul ceanului eu tot timpul pun o farfurie plata si peste ea pun sarmalele. Intre sarmale mai adaug cite o frunza de dafin.Se toarna apa ca sa acope cu doua degete mai sus decit sarmalele . Apa se sareaza putin si la dorinta- daca vreti sa va iasa sarmalutele cu gust acrisor, dizolvati un pic de sare de lamaie si o adaugati in apa care vor fierbe sarmalele.Le puneti la fiert sau le dati la cuptor. Dupa o ora de fiert se adauga sosul din ardei si se fierbe inca 30 minute. Se fierb sarmalele cu capacul deasupra.

Prepararea sosului din ardei rosii dulci : se dau prin masina de tocat ardeii curatati de seminte si spalati bine . In tigaie se prajeste MULTA  ceapa taiata cubulete si se adauga ardeii dati prin razatoare , se inabusesc cca 4-5 minute apoi se adauga  putin zahar si sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post in sos de ardei dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de post- tocanita de ciuperci

Postat de Irina

Mancare de post- tocanita de ciuperci

Am spalat ciupercile sub jet de apa rece si le-am curatat de pielita, dupa care le-am feliat. Intr-o tigaie am incins ulei de masline, am adaugat usturoiul taiat apoi ciupercile. Imediat ce...

Citeste continuarea

Mancare de fasole verde cu porumb

Postat de TAB1TA

Mancare de fasole verde cu porumb

Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca. Intr-o cratita se pune putin ulei. Se pune ceapa si usturoiul. Dupa ce ceapa s-a inmuiat putin si a devenit translucida, se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2010, 00:20
buna reteta am sa o fac si eu , dar nu promit ca mi-a iesi la fel
la 25.02.2010, 09:26
pot sa vin la o sarmaluta? ...., ca imi plac la nebunie, iar cele facute de tine cu siguranta ca sunt foarte gustoase.....
la 25.02.2010, 11:37
ce bine arata
la 27.02.2010, 09:35
Mihaiela, cred ca stii, ca daca doua gospodine sunt alaturi si prepara aceiasi receta , cu aceleasi preparate, gustul oricum va fi diferit.
De fapt gustul si forma la sarmale nu le poti confunda cu nimic ,si vrei nu vrei, pina la urma sarmale vei minca nu ...
la 27.02.2010, 09:37
Madi si Rocsi cu draga inima va invit la sarmale, pentru ca si mie imi plac la nebunie.

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking