Sarmale din varza rosie cu carne de pui

Postat de panacris in Pui
24 Sep 2018 | 2975 vizualizari
Sarmale din varza rosie cu carne de pui

Provocarea GastroArt continuaaaa! Daaa, la sarmale nu rezist! Nah, clasice, din varza acra/murata, in dovleac, in foi de vita am tot facut. Asa ca am scotocit printre amintiri, siiiiii, cum stiti o perioada am locuit si crescut prin tari straine, unde m-am indragostit de anumite preparate culinare, printre care si varza rosie, gatita, nu numai salata! Așa că am trecut la butoaneeeee ;) O bunatate, reinventata cu accente romanesti, Borsul!!!  

Ingrediente

  • Varză roșie 1 bucată medie
  • Ceapă galbenă 1 bucată medie
  • Piept de pui cca. 500 g
  • Morcov 1 bucată medie
  • Ulei vegetal cca. 2 linguri
  • Sare de mare 1 linguriță
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță
  • Vigita a la Panacris 1 lingură
  • Orez basmati cca. 100 g
  • Ou 1 bucată
  • Borș 500 g
  • Semințe chimen 1 linguriță
  • Pentru sos:
  • Pasta de roșii cca. 200 g
  • Lapte de cocos cca. 1 lingură
  • Coriandru proaspăt

Mod de preparare

 

 

 Varza roșie se curăță, apoi se scot cca. 12 bucăți de frunze.  Intr-un vas âncăpător se pune apă la fiert cu o lingură de sare, când clocotește se adaugă frunzele de varză curățate de cotor si se lasă la fiert, la foc mic, cca. 5 minute. Apoi se scot într-o strecurătoare și se lasă la răcit.

 Ceapa și morcovul, curățate și mărunțite se pun la călit, în ulei și patina apă, cca. 5 minute neacoperit, la foc mediu. Apoi se adaugă orezul spălat, vigita a la Panacris, reteta aici : https://www.bucataras.ro/retete/amestec-de-legume-uscate-vigita-83754.html, piper proaspăt măcinat după gust și se lasă la călit semiacoperit cca. 5 minute la foc mediu.

  Carnea de pui tocata se adaugă la amestecul de mai sus, se adaugă și un ou, apoi se amestecă până se încorporează toate ingredientele. Acum urmează procedura standard de a se umple foile de varză cu mixtura de carne tocata, simplu pe tocător, sau versatil în mână, fiecare după știința sa;) Eu prefer să învelesc sarmalele în palmă ;) Intr-un vas cu fundul gros, se pune un strat de varză roșie tocata, apoi se așază artistic sărmăluțele, se completează cu borș ( asta ca să aduc ceva și din tradiționalul românesc!) se asezonează cu semințe de chimen și se lasă la fiert, cu adaos de bors, cca. 500 ml, la foc mic, cca. 30 minute la foc mediu.

Pentru sos, se amestecă pasta de roșii, laptele de cocos, coriandrul și se fierbe cca. 5 minute ca să se împrietenească gusturile.

 Sărmăluțele se servesc fierbinți pe pat de sos aromat din roșii, lapte de cocos și coriandru.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din varza rosie cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Tocanita cu pulpe de pui si ciuperci

Postat de MotanLaOale

Tocanita cu pulpe de pui si ciuperci

Pulpele se curata, se taie in doua, se spala si se lasa la uscat. Intr-o cratita se pune uleiul si cand este incins se pun pulpele si se prajesc putin pe ambele parti. Se adauga ceapa...

Citeste continuarea

Tocanita cu ceapa,ardei rosu,ciuperci si aripioare

Postat de Constelatialeu

Tocanita cu ceapa,ardei rosu,ciuperci si aripioare

Mai intai pregatim aripioarele, le curatam, spalam si le punem la prajit in ulei. Cand sunt gata le scoatem din cratita. Separat curatam ceapa si o taiem solzisori, ardeiul julien, iar ciupercile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2018, 22:27
la 24.09.2018, 22:29
Ce reteta interesanta! Felicitari!
la 24.09.2018, 22:42
Din carne de pui n-am făcut, până acum, dar cred că sunt bune...!
la 24.09.2018, 22:48
Multumesc Vasile si Rodica . Sincer e prima oară, dar sunt super bun, mai ales ptr dietă Varza rosie si carnea de pui
la 24.09.2018, 22:52
Rahelaaa, chiar daaa Inițial, am fost un pic reticientă, dar după ce am gustat, a intrat în rețetarul familiei Zmeilor nah, o să fie un pic de lucru, să-i fac să le placă, darrrr abordez, metoda, mama denaturată, nu avem nimic de mâncare, doar asta și la revedere ) Or să guste măcar, așa de amor proriu că să revin la normalitate ) Dar nu se știe, poate chiar le va place

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking