Sarmale in dovleac a la Pastorel Teodoreanu

Postat de panacris in Mancaruri cu carne
26 Dec 2011 | 9019 vizualizari
Sarmale in dovleac a la Pastorel Teodoreanu

Dupa cum v/am spus in ajun am incercat faimoasa reteta de sarmale in dovleac a lui Pastorel Teodoreanu! Amprimit reteta de la o prietena ca si o provocare! Doar ca eu am inlocuit carnea de porc cu cea de curcan. Am sarit partea cu oala de lut, nu incapea dovleacul in ce oala de lut, am eu! :(, mare greseala!!!! A doua oara daca mai fac aceasta reteta, #:-S , cumpar o oala de lut mai mare, sa incapa dovleacul, fiindca am frecat cuptorul cca. 1 ora dupa ce am terminat :((. Azi o sa si gutam din faimoasele sarmale!!! Voi reveni cu detalii!

Ingrediente

  • carne de curcan 500 g.
  • carne de vita 500 g
  • slăninuţă afumată tăiată felii
  • varza murata
  • untura de porc
  • orez  200 g.
  • ceapa 3 bucati
  • ou 1 bucata
  •  boia de ardei dulce 1 g.
  • chimen macinat 1 g. (optionla)
  • cimbru uscat  1 g.
  • rosii
  • pasta de tomate
  • foi de dafin
  • sare 
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Carnea de curcan si cea de vita, se taie in bucati potrivite si se macina la masina de tocat carne. Orezul se spala in mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curata si se toaca marunt, apoi se puna le dinstiut in untura de porc, pana devine translucida apoi se adauga si orezul strecurat. Se adauga boia dulce de ardei, chimen macinat, cimbr, sare si piper dupa gust. Dupa ce s/a racit compozitia se adauga oul si se framanta bine pana se incorporeaza toate ingredientele. 

Varza murata se desface foi, foi si se pregateste ptr. sarmale, se toaca marunt cateva foi si mijlocul verzei. Se aseaza pe fundul dovleacului un pat de frunze tocate, rosii decojite, tocate marunt si cateva felii de slaninuta. Se aseaza in palma cate o foaie de varza, se pune umplutura si se ruleaza sarmaua. Se aseaza sarmalele obtinute, in straturi in dovleac, la final se acopera cu strat de varza tocata, cateva foi de dafin slaninuta si cimbru.

Se introduce dovleacul umplut in cuptorul incins, la foc mic ptr. cca. 4 ore. Se lasa la " odihna" dovleacul umplut cu sarmale pana a doua zi la racoare.

Sarmalele, intotdeauna se servesc fierbinţi, cu pâine sau mămăligă, smântână şi ardei iute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in dovleac a la Pastorel Teodoreanu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale in dovleac

Postat de gusti

Sarmale in dovleac

Doamneloooor si domniloooor. La ora 11:30 incepe marea provocare. Facem sarmalutze in dovleac. Live pe www.bucataras.ro . Am facut live pizza cu sarmale sau tortilla spaniola , acum a venit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2011, 13:52
arata super
la 26.12.2011, 14:52
ce deliciu
la 26.12.2011, 15:17
Minunate
Sarbatori Fericite!
la 26.12.2011, 16:18
cred ca au un gust grozav!
la 26.12.2011, 16:21
Multumesc Cris, Dia, Mihaela si Alinuta!!!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking