Ingrediente
- carne de curcan 500 g.
- carne de vita 500 g
- slăninuţă afumată tăiată felii
- varza murata
- untura de porc
- orez 200 g.
- ceapa 3 bucati
- ou 1 bucata
- boia de ardei dulce 1 g.
- chimen macinat 1 g. (optionla)
- cimbru uscat 1 g.
- rosii
- pasta de tomate
- foi de dafin
- sare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare
Carnea de curcan si cea de vita, se taie in bucati potrivite si se macina la masina de tocat carne. Orezul se spala in mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curata si se toaca marunt, apoi se puna le dinstiut in untura de porc, pana devine translucida apoi se adauga si orezul strecurat. Se adauga boia dulce de ardei, chimen macinat, cimbr, sare si piper dupa gust. Dupa ce s/a racit compozitia se adauga oul si se framanta bine pana se incorporeaza toate ingredientele.
Varza murata se desface foi, foi si se pregateste ptr. sarmale, se toaca marunt cateva foi si mijlocul verzei. Se aseaza pe fundul dovleacului un pat de frunze tocate, rosii decojite, tocate marunt si cateva felii de slaninuta. Se aseaza in palma cate o foaie de varza, se pune umplutura si se ruleaza sarmaua. Se aseaza sarmalele obtinute, in straturi in dovleac, la final se acopera cu strat de varza tocata, cateva foi de dafin slaninuta si cimbru.
Se introduce dovleacul umplut in cuptorul incins, la foc mic ptr. cca. 4 ore. Se lasa la " odihna" dovleacul umplut cu sarmale pana a doua zi la racoare.
Sarmalele, intotdeauna se servesc fierbinţi, cu pâine sau mămăligă, smântână şi ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in dovleac a la Pastorel Teodoreanu" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|