Sarmale in foi de vita-de-vie

Postat de Ina in Mancaruri cu carne
1 Iul 2010 | 13416 vizualizari
Sarmale in foi de vita-de-vie

Ingrediente

  • frunze de vita-de-vie – cca. 70-80 bucati
  • Compozitia de carne:
  • 1 kg. carne tocata, amestec  porc  cu vita
  • 1 ceasca cu orez
  • 4 oua
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • bulion
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • piper
  • sare

Mod de preparare

 Frunzele de vita-de-vie le conservi pentru iarna dupa metoda: http://www.bucataras.ro/retete/7709/vita-de-vie-pregatita-pentru-iarna.html

Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o ceasca cu apa , 3-4 linguri cu bulion  si  amestecam  totul bine.  Oprim focul si lasam cratita 5 minute deoparte.

Intr-un vas mai mare punem carnea, adaugam ceapa calita, orezul spalat  si  scurs de apa,  sare, piper, cimbru si spargem  4 oua. Amestecam totul , iar din carnea astfel preparata formam sarmalutele.  Luam cu mana putina carne pe care o plasam pe frunza de vita-de-vie in zona petiolului  si impaturim frunza ca in imaginile prezentate mai jos ( sau cum se pricepe fiecare….:) )

Sarmalutele se aseaza in oala in mod concentric, in straturi successive, apoi se acopera cu apa si/sau suc de rosii/ bullion in proportii de 3:1   Pentru a nu se ridica mult la fierbere, eu am pus peste ultimul strat  frunze de vita-de-vie.

Se pune oala pe foc si se fierb sarmalele la foc mic, cca o ora.

Se servesc fierbinti, cu sau fara smantana alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita-de-vie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalute in frunze de tei

Postat de panacris

Sarmalute in frunze de tei

Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se toacă mărunt, apoi se pune le dinstiut în ulei și puțină apă, până devine translucidă apoi se...

Citeste continuarea

Sarmalute in frunza de stevie

Postat de panacris

Sarmalute in frunza de stevie

Carnea de porc și cea de vită, se taie în bucăți potrivite și se macină la mașina de tocat carne. Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.07.2010, 20:53
Vai ce sarmalute frumusele
la 01.07.2010, 20:58
sa stii k imi e pofta d una
la 01.07.2010, 21:02
multumesc, lia!
la 01.07.2010, 21:02
rocsi, te servesc cu placere!
la 01.07.2010, 21:02
mi-e rusine sa spun cate am mancat eu cand le-am facut.....

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking