Sarmalute in foi de vita

Postat de ANCA in Pui
22 Mai 2009 | 16787 vizualizari
Sarmalute in foi de vita

Preferatele mele, cu sos si muuult iaurt! Si cum vita de vie cu frunzele proaspete din curticica blocului ma striga disperata, m-am conformat:))

Ingrediente

  • cam 40 foi de vitza
  • 1 kg carne tocata(am folosit pui si vita)
  • o ceasca de orez
  • o ceapa
  • patrunjel proaspat
  • 2-3 catei usturoi
  • cimbru
  • suc de rosii
  • sare, piper
  • iaurt

Mod de preparare

Carnea am tocat-o eu la robotul de bucatarie, am amestecat-o cu orezul, ceapa si cateii de usturoi maruntiti, cimbru, patrunjelul tocat, un praf de sare si piper.

Foile de vita de vie le-am oparit in apa cu sare, iar dupa ce s-au racit, am trecut la impaturit. Am asezat sarmalele in vasul de lut, impreuna cu cativa ardei umpluti, preparati special pentru copil:)

Le-am acoperit cu suc de rosii, in care am pus cimbru, sare si piper, si am introdus vasul de lut la cuptor, la 200 grade, cam o ora jumate!

Deliciu, nu alta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalute in frunze de tei

Postat de panacris

Sarmalute in frunze de tei

Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se toacă mărunt, apoi se pune le dinstiut în ulei și puțină apă, până devine translucidă apoi se...

Citeste continuarea

Sarmalute in frunza de stevie

Postat de panacris

Sarmalute in frunza de stevie

Carnea de porc și cea de vită, se taie în bucăți potrivite și se macină la mașina de tocat carne. Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2009, 16:55
la 22.05.2009, 17:58
Luny, a luat Bucatarasu' toate emoitcoanele
Eu oparesc vitza si fierb sarmalutele in bors, sunt dementiale! tu nu le-ai pus bors deloc?
la 22.05.2009, 20:48
Oana, la astea in foi de vitza nu pun bors, mi se pare suficient de acrisor sucul de rosii...la alea in varza, pun, daca e varza dulce musai, daca e murata,pun daca mai e nevoie.
la 23.05.2009, 14:30
Am scris Luny in loc de Anca Pai sa incerci sa le fierbi in bors sa vezi ce bune sunt! apoi sa pui marar verde deasupra La varza dulce si eu pun bors, e buna asa acrisoara! Mamaaa, si cu rosii prospete de gradina
la 23.05.2009, 15:20
sa stii ca pun bors data viitoare, insa nu si marar, nu ma omor dupa el..poate in carne, in rest, alta vredeata eu nu pun la sarmale, la mine in neam nu se pune

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking