Sarmalute

Postat de LILIANAc in Mancaruri cu carne
31 Ian 2014 | 9493 vizualizari
Sarmalute

Multa lume care mananca sarmalute la mine acasa spun ca-s diferite fata de cele preparate de ei iar eu le dau dreptate unora.o fi de vina mana de lucru s-au reteta? asa ca m-am gandit sa o pun aici sa o impart cu voi.iata reteta!

Ingrediente

  • 1,5 kg carne de porc tocata(merge si o bucatica de slaninuta de purcel de tara cine are)
  • 500g carne de vita tocata
  • 800g orez cu bobul rotund
  • 1kg ceapa(eu am pus si 2 cepe rosii de aceea se vede in compozitie)
  • 4 morcovi mari
  • 150g ulei
  • 4 lg bulio
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde (daca va place puteti pune si marar si cimbru)
  • soric sau o bucatica de afumatura
  • varza murata sau de care aveti

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt si se pune la calit la foc mic

Adaugam sarea si piperul apoi morcovul dat pe razatoare ori robot.

Dupa ce s-au calit bine adaugam bulionul ,mai lasam pe foc cca 1 min apoi adaugam orezul(bine spalat si tinut un pic in apa calda)

Lasam aceasta compozitie la racit si ne ocupam de verdeata si frunzele de varza.

Patrunjelul il tocam marunt si Il punem peste carne  iar varza se  taie bucatele cat sa invelesti o sarmaluta.

Dupa ce s-a racit compozitia amestecam cu carnea si patrunjelul, mai condimentam putin si trecem la treaba adica la invelit sarmalutele.

Eu am o placere pentru asa ceva.

Dupa ce le-am terminat de facut punem pe fundul oale cateva bucatele de varza tocata si asezam sarmalutele, printre ele soricul sau afumatura.

Daca folositi varza murata puneti apa cat sa cuprinda sarmalele, chiar un pic mai mult, iar daca folositi varza dulce(verde)puneti 300 g suc de rosii si restul completati cu apa.

Se da la cuptor si se tine 3-4 ore la foc potrivit.

Va urez pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalute in frunze de tei

Postat de panacris

Sarmalute in frunze de tei

Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se toacă mărunt, apoi se pune le dinstiut în ulei și puțină apă, până devine translucidă apoi se...

Citeste continuarea

Sarmalute in frunza de stevie

Postat de panacris

Sarmalute in frunza de stevie

Carnea de porc și cea de vită, se taie în bucăți potrivite și se macină la mașina de tocat carne. Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2014, 15:37
la 31.01.2014, 16:08
multumesc!
la 31.01.2014, 17:22
ce compozitie bogata cred si eu ca ies bunee tare
la 31.01.2014, 17:23
si bun venit alaturi de noi
la 31.01.2014, 17:27
Bun venit ne-ai adus sarmale pentru toata lumea

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking