Sarmalute cu carne de curcan si carne mixta in vin

Postat de gurita_ta2005 in Curcan
19 Dec 2012 | 3642 vizualizari
Sarmalute cu carne de curcan si carne mixta in vin

Ingrediente

  • 500 g carne mixta(porc si vita)
  • 500 g carne curcan tocata
  • 1-2 verze potrivite(murate)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 cana mica de orez
  • 1 leg marar
  • 1 cutie de rosii decojite
  • cateva felii de kaizer
  • boia dulce,sare,piper boabe,cimbru,foi de dafin
  • 2 cani de vin rose

Mod de preparare

Se taie cotorul de la varza, se desfac foile cu grija si se lasa in apa rece.

Intr-o tigaie se pune ceapa tocata marunt impreuna cu orezul in ulei de masline. Se lasa sa se caleasca cateva minute, punem sare, piper si boia dulce. Se lasa putin la racit dupa care se pun peste carne si se amesteca bine, adaugam si mararul tocat marunt, amestecam totul si incepem sa facem sarmalutele. Intr-o foaie de varza punem carne (nu foarte multa) si rulam foaia, se aranjeaza la capete.

Intr-o oala se pune putin ulei de masline si se toaca varza marunt cat sa acopere. Se adauga sarmalutele si bucatelele de kaizer, boabele de piper si foi de dafin, cateva fire de marar si varza tocata marunt. Se adauga 1 cana de vin si apa cat sa acopere sarmalele, se acopera cu un capac si se lasa la fiert. Cand apa scade se mai completeaza cu apa. Inainte cu jumatate de ora se adauga cutia de rosii decojite in blender, se mixeaza bine ,se adauga cana de vin ramasa si se adauga peste sarmalute. Morcovul se taie fasii subtiri si se pune printre sarmale. Se mai lasa la foc iar cand sunt gata se servesc cu mamaliguta si smantana. Se fierb in total cca 2-3 ore.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne de curcan si carne mixta in vin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fudulii de curcan cu praz

Postat de gurita_ta2005

Fudulii de curcan cu praz

Fuduliile se pun intr-un castron cu apa rece,pentru a se spala bine si se curata de pielite. Se pun intr-un ceaun cu ulei de masline,se lasa cateva minute sa se prajeasca, dupa care se adauga...

Citeste continuarea

Pulpa de curcan la cuptor

Postat de timea

Pulpa de curcan la cuptor

Amestecam intr-un bol uleiul de masline cu condimentele mentionate in prima parte. Ungem cu acest ulei aromat pulpa de pe care eu am luat mai intai pielea si am crestat carnea pe langa os de o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.12.2012, 22:41
Bianca nu mai astept pana luni cand fac eu si servesc una de la tine
la 19.12.2012, 22:43
cu mare drag
la 19.12.2012, 22:44
bune
la 19.12.2012, 22:44
ralu ma primesti la masa ?
la 19.12.2012, 22:45
jolygina multumesc

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking