Sarmalute cu ceafa afumata

Postat de mirela0911 in Porc
25 Dec 2010 | 4898 vizualizari
Sarmalute cu ceafa afumata

Ingrediente

  • 1 kg carne porc tocata
  • 2 cepe mari
  • 2 lgt. de pasta de ardei
  • 1 lgt.boia
  • ulei 4-5lg
  • 250 g orez
  • sare, piper
  • frunze de varza murata 
  • 300 g ceafa afumata
  • varza verde si murata 

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt si se pune la calit in 4-5lg ulei mestecand sa nu se arda. Adaugam pasta de ardei si dupa ce s-a inmuiat ceapa o luam de pe foc. Orezul il curatam si-l spalam in vreo 6 ape. Carnea tocata o adaugam peste ceapa, punem orezul scurs de apa, sare, piper dupa gust si boiaua. Se amesteca bine bine.

Frunzele de varza le tinem putin in apa rece ca sa mai iasa din ele sarea si acreala daca sunt foarte acre. Dupa aceea se storc de apa, se taie inima la frunze si se pregatesc de impachetat sarmalele. 

Ceafa afumata fiind cruda am pus-o la fiert inainte separat intr-o oala pana s-a facut pe jumate. Am taiat fideluta varza murata si varza verde. Dupa ce am terminat de impachetat cele 61 de sarmalute(atatea mi-au iesit) am inceput sa le asez in oala.

In fundul oalei am presarat varza murata taiata fideluta, apoi un rand de sarmale, ceafa am taiat-o in patru si am pus cate 2 bucati pe un rand, varza verde taiata si tot asa pana lea-m terminat. Deasupra am presarat varza murata taiata si am pus apa in care a fiert ceafa si am completat cu apa. Se da la fiert ca sa miroase bine in ajun de Craciun.

Va urez pofta buna Si Sarbatori Fericite!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu ceafa afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sarmalute in foi de vita cu flori de fenicul

Postat de mihaelar63

Sarmalute in foi de vita cu flori de fenicul

Se pregatesc frunzele de vita de vie , li se taie coditele si se oparesc prin scufundarea rapida in apa clocotita in care s-a pus sare si otet . Cepele si ardeiul se curata , se toaca marunt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.12.2010, 15:38
foarte gustoase cu afumatura
la 25.12.2010, 15:42
o portie, va rog!
la 25.12.2010, 15:43
Cred ca nu ti-am urat Bun venit!
la 25.12.2010, 16:02
Mmmmmmmmm ce bune eu n-am facut,asa ca mananc la tine
la 25.12.2010, 16:08
valeuuu cum arata!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking