Sarmalute cu orez fierte in bors

Postat de madi_marin in Mancaruri de post
25 Feb 2010 | 9105 vizualizari
Sarmalute cu orez  fierte in bors

Ingrediente

  • 200 g orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • frunze de vita
  • pasta de tomate (eu am avut pasta de ardei)
  • condimente pentru sarmale
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • bors
  • ulei

Mod de preparare

Se prepara umplutura : se toaca ceapa marunt si morcovul se da pe razatoarea mica, apoi se pun impreuna putin la calit in ulei. Se adauga si orezul spalat si scurs bine, apoi se adauga apa cat sa se acopere si se lasa sa fiarba la foc mic. Se mai adauga apa in timpul fierberii atunci cand scade. Se pun condimentele si se da orezul la racit.

Frunzele se spala si li se taie coditele daca au. Se pune cu lingura umplutura pe fiecare frunza si se impacheteaza. Se acopera fundul unui vas cu frunze de vita si deasupra se aseaza frumos sarmalutele . Se toarna borsul si se pun la foc mic sa fiarba. Dupa 15 minute se adauga pasta de tomate  si condimente si se mai fierb pana cand e frageda frunza.

Noi am servit cu smantana, dar pentru cine tine post sigur ca se servesc simple sau cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu orez fierte in bors" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Legume la Actifry

Postat de panacris

Legume la Actifry

Se curata toate legumele, se spala,  se feliaza, apoi se asezoneaza de sare si mirodenii, se pun in cuva fripteuzei, se stropesc cu ulei de masline si se lasa la copt/prajit cca 40 de minute....

Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci, cu ardei copti

Postat de RODIMUR

Tocanita de ciuperci, cu ardei copti

Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Se curăță cepele galbene și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2010, 21:53
Chiar as manca niste sarmale, dar mi-e lene sa fac.
la 25.02.2010, 22:23
Arata bine bine imi ploua-n gura
la 25.02.2010, 22:45
vai draga arata minunat!
extraordinar de bine arata, mi-ai facut o pofta...
la 25.02.2010, 23:03
ce as mai manca , uite astept inarmata cu furculita si cutit , dar mai bine sopteste-mi un secret e unde ai frunze de vita ?
la 26.02.2010, 10:29
Miha....fac eu...trimit prin posta!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking