Ingrediente
- 1piept de curcan
- 1piept gasca
- 2oua
- 4cepe
- 3linguri orez
- 1lingura bulion de ardei
- basilico
- cimbru
- piper
- sare
- boia dulce
- patrunjel
- marar
- frunza de vita
- bors
Mod de preparare
Eu am avut un piept de curcan(cel alb ,nu mai stiu exact cum le mai zice) am ales carnea de pe oase si l-am tocat si tot asa am procedat si cu carnea de pe pieptul de gasca.
Le-am tocat , dupa care am adaugat toate condimentele si am amestecat.
Numai ceapa am tocat-o marunt dupa care am calit-o putin dupa care am adaugat-o peste carne.
Orezul l-am spalat bine in apa calda.
Frunza, eu am avut la congelator gata oparita,doar le-am scos si le-am dezghetat dupa care m-am apucat de infasurat sarmalele.Cand au fost gata le-am acoperit cu o folie de staniol,am pus apa fierbinte cat sa le acopere si le-am dat la foc mic cam 2:30.
Am adaugat borsul si am mai lasat 30min si ....au fost gata.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|