Sarmalute in foi de vita

Postat de mihaelab in Mancaruri cu carne
25 Apr 2011 | 4105 vizualizari
Sarmalute in foi de vita

Ingrediente

  • 1piept de curcan
  • 1piept gasca
  • 2oua
  • 4cepe
  • 3linguri orez
  • 1lingura bulion de ardei
  • basilico
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • boia dulce
  • patrunjel
  • marar
  • frunza de vita
  • bors

Mod de preparare

Eu am avut un piept de curcan(cel alb ,nu mai stiu exact cum le mai zice) am ales carnea de pe oase si l-am tocat si tot asa am procedat si cu carnea de pe pieptul de gasca.

Le-am tocat , dupa care am adaugat toate condimentele si am amestecat.

Numai ceapa am tocat-o marunt dupa care am calit-o putin dupa care am adaugat-o peste carne.

Orezul l-am spalat bine in apa calda.

Frunza, eu am avut la congelator gata oparita,doar le-am scos si le-am dezghetat dupa care m-am apucat de infasurat sarmalele.Cand au fost gata le-am acoperit cu o folie de staniol,am pus apa fierbinte cat sa le acopere si le-am dat la foc mic cam 2:30.

Am adaugat borsul si am mai lasat 30min si ....au fost gata.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalute in frunze de tei

Postat de panacris

Sarmalute in frunze de tei

Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se toacă mărunt, apoi se pune le dinstiut în ulei și puțină apă, până devine translucidă apoi se...

Citeste continuarea

Sarmalute in frunza de stevie

Postat de panacris

Sarmalute in frunza de stevie

Carnea de porc și cea de vită, se taie în bucăți potrivite și se macină la mașina de tocat carne. Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2011, 12:39
buna sarmalutele in vita
la 25.04.2011, 12:44
Da sa stii ca sunt bune,eu sunt din Buzau si acolo nu prea se face decat de 3-4 ori pe an ,se fac mult cele in frunza de varza, dar in Rm Sarat astea sunt de baza
la 25.04.2011, 15:20
Foarte bune
Daca ai nevoie de un ajutor la rulat sarmale eu voluntariez
la 25.04.2011, 15:45
buneeee
la 25.04.2011, 15:49
curcan + gasca
Paste cu bucurii !

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking