Sarmalute de legume cu spanac

Postat de epurasha2bb in Mancaruri de legume
24 Noi 2010 | 5103 vizualizari
Sarmalute de legume cu spanac

nu sunt de post ca le-am legat cu ou dar sunt tare bune!

Ingrediente

  • 1 legaturi spanac
  • 1 ceapa mare
  • 1 moroc
  • 1 ceasca de orez
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 1 varza mare
  • sare de lamaie
  • 1 lingurita de bors magic de la Maggie
  • cimbru uscat
  • o foaie de dafin

Mod de preparare

Se toaca ceapa marunt iar morocvul se da pe razatoare.Se calesc impreuna in 3 linguri de ulei si se adauga apoi orezul spalat si fiert pe jumatate in apa cu sare.Se amesteca bine, se da un praf de sare si piper.Cand e gata se lasa sa se raceasca si se leaga cu un ou batut.

Varza se curata de foile exterioare palite. Se spala sub jet de apa rece si se scoate cotorul.Se pune la fiert in apa cu sare si o lingurita de bors magic .Apoi se scot foile si se lasa sa se raceasca, se indeparteaza vinisoarele mai tari si se umplu cu amestecul de legume.La mijloc in fiecare samaluta adaugam frunzulite de spanac oparite in apa cu sare si apoi rulam.Deasupra mai adaugam varza ramasa tocata pe care am presarat putina sare de lamaie si am frecat-o intre palme.Stropim cu bulion dezlegat in putina apa in care am adaugat si cimbru uscat .Se dau la cuptorul incins sa se rumeneasca!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de legume cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Salata calda de cartofi cu spanac

Postat de Sylvia

Salata calda de cartofi cu spanac

Prepararea este extrem de rapida si usoara. Cartofii se curata, se taie cuburi mari si se clatesc bine in apa rece apoi se fierb in aburi, este varianta cea mai rapida si care prezerva cel mai...

Citeste continuarea

Mancarica de ciuperci sub capac de paine

Postat de sufletista

Mancarica de ciuperci sub capac de paine

Taiem gusa felii si o prajim putin, adaugam ceapa tocata si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam leurda lasam sa se caleasca 1 minut, adaugam 1 cana apa si pasta de tomate. Amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2010, 14:33
atentie! spanacul trebuie foarte bine spalat, frunza cu frunza! nu fiti lenese!
la 24.11.2010, 14:49
la 24.11.2010, 14:53
ce e Corina, ti-e lene sa si vorbesti dar sa speli spanacul!
la 24.11.2010, 15:05
nu mi-e lene sa spal spanacul,da' nu-mi place sa-nvart sarmale, deci ma abtin
la 24.11.2010, 15:25
Arata asa de binenici nu vreau sa ma gandesc cat de bine miros

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking