Ingrediente
- 2 piepti de pui mari si doua pulpe mari dezosate
- 250 gr afumatura ( kaizer sau ce doriti de preferat in stil traditional si nu din supermagazin)
- 2 cutii de rosii maruntite in bulion( Cirio)
- 1 cana de orez cu bob rotund
- 2 cepe
- cimbru( daca doriti, sau daca va place marar)
- sare si piper dupa gust
- 2 verze murate mari
- 3 linguri ulei vegetal( de palmier)
Mod de preparare
Mi-au iesit in jur de 40 de bucati din toata cantitatea. Ies foarte foarte bune si cu carne de pui.
Carnea se toaca impreuna cu afumatura si cu ceapa. Se amesteca apoi cu uleiul, orezul, rosiile in bulion( o cutie), sarea, piperul si cimbrul( sau mararul).
Umplem foile de varza cu compozitia de carne si le adaugam in oala peste un pat de varza tocata marunt. Dupa ce am pus toate sarmalele le acoperim cu apa, apoi din nou un strat de varza tocata si deasupra restul de rosii in bulion.
Eu le-am fiert in oala mare de Zepter.
Dupa ce s-au fiert , atunci cand le-am incalzit le-am mai pus o jumatate de ora la cuptor. Servim cu mamaliguta si cu ardei iute in stil traditional desigur!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de pui cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (55)
|