Ingrediente
- 500g carne tocata de porc
- 2 legaturi de stevie
- o ceapa mare
- marar si patrunjel verde
- cimbru uscat
- 4-5 linguri orez
- sare si piper
sos:
- o conserva de rosii
- o bucatica de telina(radacina)
- o ceapa
- sare si piper
- crengute de cimbru
Mod de preparare
Mararul, patrunjelul, ceapa, se toaca marunt si, impreuna cu orezul, carnea, cimbrul, sarea si piperul, se amesteca bine.
Stevia se opareste in apa cu sare.
Se formeaza sarmalutele si se infasoara in frunzele de stevie, cu grija ca se rup usor. Frunzele ramase se pun pe fundul vasului si se indeasa bine sarmalutele :) Mi-au iesit 28 de sarmalute.
Pentru sos se prajeste ceapa, se adauga telina data pe razatoare, sosul de rosii si se condimenteaza.
Peste sarmalute se pun cateva crengute de cimbru, sosul si 1/2 cana de apa. Se baga la cuptor pentru 2-3 ore.
Se servesc cu smantana. Sunt delicioase!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de stevie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|