Sarmalute in foi de varza acra cu mamaliga

Postat de laura2002 in Mancaruri cu carne
28 Mai 2013 | 2980 vizualizari
Sarmalute in foi de varza acra cu mamaliga

Ingrediente

  • Compozitie sarmale
  • 1 kg carne tocata
  • 2 linguri orez
  • 2 cepe
  • kaizer
  • o varza acra
  • bulion
  • suc rosii
  • piper,
  • cimbru ,
  • foi de dafin,
  • marar
  • apa,
  • Pentru mamaliga
  • 0,500 ml apa
  • 3/4 cana malai
  • sare
  • o lingura de unt/ulei

Mod de preparare

La sarmale este buna varza cu foi subtiri. Varza se spala in citeva ape caldute, daca este sarata, pentru a se desara. Atit frunzele intregi cit si cele tocate. Carnea se amesteca cu: ceapa calita putin se amesteca cu carnea ( daca este prea grasa se adauga putina apa daca este macra ulei), orezul,piper, cimbru,marar, bulion si suc de rosii. Se ia o foaie de varza in palma/tocator si se pune cite o lingurita de compozitie.Se impacheteaza si se lasa deoparte. Se toaca frunzele de varza si se pun in oala. Asezam sarmalele si bucati de kaizer. Turnam apa, bulion ,marar tocat, foi de dafin, piper boabe si putina sare deoarece are si kaizer-ul. Le punem la fiert in kukta 30 minute dupa ce au inceput sa fiarba.

Cind sunt gata se servesc cu mamaliga, smintina si ciusca.

Mamaliga

Se pune apa la fiert cu sare si unt/ulei. Cind incepe sa fiarba se adauga malaiul in  ploaie si se amesteca cu un tel.Se mai lasa sa fiarba la foc mic. Cind este gata se rastoarna pe o farfurie sau un fund de lemn. Se maninca cit este calda.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de varza acra cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulada cu carnati si cascaval

Postat de Pungasa_Rogue

Rulada cu carnati si cascaval

Se cerne o parte din faina intr-un castron. Se adauga oul, sarea, untul, apa si otetul. Se amesteca totul si se framanta, adaugand faina, pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o...

Citeste continuarea

Varza cu rosii si ceapa verde si carnati de Plescoi

Postat de Constelatialeu

Varza cu rosii si ceapa verde  si carnati de Plescoi

Mai intai ne ocupam de varza si o tocam , o asezam intr-un castron si o frecam cu sare pana se inmoaie. Apoi curatam rosiile de coaja si le taiem bucati mai maricele, frunzele de ceapa le taiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2013, 17:32
la 28.05.2013, 17:45
bune
la 28.05.2013, 20:29
bun bun
la 29.05.2013, 10:57
la 29.05.2013, 23:31

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking