Sarmalute in vas de lemn ;)

Postat de corina241 in Mancaruri cu carne
18 Oct 2010 | 3313 vizualizari
Sarmalute in vas de lemn ;)

Ingrediente

  • 1kg carne tocata(vita+porc)
  • 2 oua
  • 2 cepe potrivite
  • 1/2 cescuta de orez
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • 1 varza mare murata
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 3-4 cani apa

Mod de preparare

pentru umplutura:ceapa se caleste pana devine aurie,se adauga orezul pentru 2 minute amestecand continuu(ii dezvolta gustul foarte mult).scurgem uleiul ramas,lasam sa se raceasca,adaugam carnea, ouale batute,sarea,piperul,mirodenii dupa gust si astfel se formeaza compozitia pentru umplerea foilor de varza.

fiecare foaie de varza o desfacem,taiem cotorasul,umplem si impaturim cu grija astfel incat formam un rulou inchis la capete.procedam astfel cu fiecare foaie de varza in parte.eu le asez pe un pat de varza tocata marunt pun cateva crengute de cimbru,apoi sarmalutele rand pe rand,iar peste ultimul rand de sarmalute pun 2 foi intregi de varza si iarasi crengute de cimbru.

sosul il fac din 3-4 cani de apa,pasta de tomate diluata in apa,sare,piper,condimente dupa gust si astfel completez peste sarmalute pe care le dau un clocot pe aragaz,apoi le las la foc mic la cuptor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in vas de lemn ;)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ratatouille cu pui

Postat de Pur_si_simplu_papa_bun

Ratatouille cu pui

Vânăta și dovleceii se spală bine și se taie bucăți (le-am lăsat coaja, dar dacă nu vă place puteți să o curățați). Bucățile de vânătă le-am sărat și după 1 minut...

Citeste continuarea

Chiftelute in sos de ciuperci

Postat de gurita_ta2005

Chiftelute in sos de ciuperci

Prepararea chiftelutelor: Carnea de tocat se amesteca cu oul,condimentele,ceapa tocata marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,ardeiul gras tocat cuburi(este optional). Cartoful se da pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2010, 15:32
Si carnea?
la 18.10.2010, 15:53
frumoasa prezentarevin si eu la o sarma
la 18.10.2010, 17:12
oua la sarmale.....? nu am mai auyit pana acum.... oricum....sunt preferatele mele....
la 18.10.2010, 17:19
@Madi... sa stii ca se pun oua in sarmale... undeva in zona judetului Iasi, sarmalele se fac cu oua si putina faina.... asa facea bunica mea... cica sa fie foarte legate sarmalele.... matusa-mea a preluat reteta de la bunica, am mancat si eu asta-vara... sunt foaaarte bune
la 18.10.2010, 17:42
Cu oua da...De faina nu stiam...

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking