Sarmalute moldovenesti

Postat de MotanLaOale in Mancaruri cu carne
29 Dec 2010 | 13997 vizualizari
Sarmalute moldovenesti

Obligatorii pe masa de craciun mici si gustoase facute dupa o retzeta din zona moldovei.

Ingrediente

  • 1.5 kg carne tocata amestec
  • 1 ciolan afumat
  • 1 kg ceapa
  • 1 cana orez
  • 1 borcan 400 g pasta tomate
  • 3 legaturi marar
  • sare
  • piper
  • 3 verze murate mari
  • 1/2 kg costita afumata

Mod de preparare

Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin.

Carnea de pe ciolan se scoate si se da prin masina de tocat.

orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore

Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit pana se inmoaie, se adauga 3-4 linguri de pasta de tomate, sare, piper, se mai amesteca 2-3 min. si se pune la racit.

Mararul se toaca fin.

Costita afumata se taie felii.

Intr-un castron mare se pune carnea tocata, carnea de la ciolan, orezul, ceapa calita rece, mararul si se amesteca bine, se gusta, se potriveste de sare si piper si se lasa o jumatate de ora pt omogenizarea aromelor

Cand amestecul este gata se trece la formarea sarmalutelor ( de preferintza f mici ). mie mi-au iesit 154 de sarmalute.

Apoi punem pe fundul unei cratite un strat de varza tocata cateva felii de costita si apoi un rand de sarmale, iar cateva felii de costita si un rand de sarmale pana se umple cratita. Deasupra se pune un strat de varza.

Se face un amestec din 3-4 linguri paste de tomate si apa si se toarna in cratita pana acopera varza.

Se pune cratita pe foc 90 de min la foc min agitand-o din cand in cand sa nu se prinda

Dupa aceasta se completeaza cu apa si se pune in cuptor la 200 de grade C cel putin 3 ore dupa care sunt gata.

Se consuma cu zmantana, mamaliga si ardei iute daca va place

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalute traditionale moldovenesti

Postat de momo121

Sarmalute traditionale moldovenesti

Pentru inceput punem carnea tocata intr-un lighean. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem cat mai marunt, apoi o punem peste carne.  Orezul il spalam in apa rece de 2-3 ori si il punem...

Citeste continuarea

Sarmale ca acasa

Postat de Irina

Sarmale ca acasa

O asemenea bunatate merita o premiera. Asa ca .... doamnelor si domnilooor ... pentru prima oara in onlineul culinar romanesc, o reteta este ilustrata 3D  . Deci: SARMALE 3D!! 1. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2010, 23:26
Ai avut rabdare sa le si numeri?
la 29.12.2010, 23:29
Vai cat de....minunate!!!
la 29.12.2010, 23:32
la 29.12.2010, 23:37
si de astea vreau ca n-am facut de craciun.. da fac maine si sigur din 154 mai ai vreo 10 pt mine 5f
la 29.12.2010, 23:41
Kamy ce Craciun e ala fara sarmale? ...............Motane eu cer de pofta doar 2 ca mai am si eu cateva prin frigider ................

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking