Sarmalute moldovenesti in cuib

Postat de adasev12 in Mancaruri cu carne
30 Oct 2010 | 10996 vizualizari
Sarmalute moldovenesti in cuib

am vazut intr-o emisiune tv o indragita interpreta de muzica populara gatind asa sarmalutele si mi-am zis ca trebuie s aincerc si eu...

Ingrediente

  • 500 g carne tocata amestec porc si vita
  • 100 g pancetta afumata
  • o varza mare
  • 3 maini de orez
  • o ceapa
  • o conserva de rosii decojita de 400 g
  • 3 lg bulion gros
  • marar, patrunjel verde, cimbru

Mod de preparare

mai intai am oparit varza si apoi am lasat-o 2 zile intr-un vas cu un fel de muratura  facuta din: apa, sare de lamaie, saere de bucatarie, 2 felii de paine si marar. nu prea agreez varza dulce la sarmale, dar in  lipsa de cea murata...trebuia s aimprovizez ceva...imi pare rau ca nu am facut in foi de vita, doar sunt o gramada...ieseau mai mici, mai aspectuase...

asa...

am taiat ceapa fff marunt...era si mai bine tocata prin masina, dar nu am...am pus-o pe foc cu ulei doar cat sa se inmoaie putin, apoi am adaugat rosiile din conserva tocate fff marunt ( fara suc), am lasat pe foc pana s-au amestecat aromele bine, dar fara sa se prajeasca, apoi am adaugat carnita si orezul spalat bine. am amestecat f bine totul, apoi am oprit focul, am mai adaugat marar si patrunjel verde si putin sare si piper, dupa gust.

varza am desfacut-o foaie cu foaie si am taiat cotorul gros la fiecare, apoi le-am portionat cat sa iasa sarmalute mici, cam trei dintr-o frunza. am lasat cateva frunze mari pt cuiburi. am format sarmalutele si in fiecare sarmaluta am pus la mijloc cateva bucatele de pancetta...atata afumatura am avut...le-am pus deoparte.

intr-un vas de ceramica am pus putin ulei, apoi am captusit cu varza si cotoarele ce au cazut de la frunze, am presarat putin marar si cimbru...sarmalutele gata formate le-am luat cate 4 si le-am infasurat in frunza mare , ca intr-un cuib, apoi le-am asezat in vas. cateva sartmalute mi-au ramas neinfasurate, fiindca varza nu a fost din pacate buna in totalitate, si am lucrat cam greu cu foile. ( cu siguranta data viitoare folosesc foi de vita de vie).

peste sarmale am  mai asezat frunze de varza sa se acopere bine, am turnat sucul de la conserva de rosii si bulionul amestecat cu o cana de apa.

am bagat vasul la cuptor la foc mic 2 ore jumatate...era si mai bine daca mai lasam macar jumatate de ora, sa fiarba ffff incet...dar nu am mai avut timp....fierte asa la foc mic se fac f bune, putin cleioase...excelente.

am servit cu smantana la masa. pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute moldovenesti in cuib" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Coaste de porc impanate cu carnati

Postat de Constelatialeu

Coaste de porc impanate cu carnati

Bucata de coasta am taiat-o pe lungime dar nu pana la capat cat sa pot sa pun cele doua bucati de carnati, care intamplator sau nu, au fost exact cat lungimea coastei. Dupa ce am sectionat...

Citeste continuarea

Sarmale in foi de vita

Postat de Patricia_Iordache_79

Sarmale in foi de vita

Eu am folosit foi de vita in saramura si de aceea inainte de a le folosi le-am tinut aproximativ 1 ora intr-un vas cu apa rece, cat sa le acopere, ca sa nu fie foarte sarate. Curatam morcovul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2010, 23:19
Adica "sarmali moldovinesti in cuib")
la 30.10.2010, 23:27
Tulaaaaaaaaaaai Doamne mi-ai pregatit portia?
la 30.10.2010, 23:32
vreau si eu
la 30.10.2010, 23:34
unde-i cuibu'? numa' io nu-l vad?
la 30.10.2010, 23:43
in moldova corino, in moldova)))

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking