Se toaca marunt 2 cepe , se da pe razatoarea mica 1 morcov , se toaca fin nitel marar verde, se spala bine o canuta e orez.facem asa:punem la calit intai aceapa, apoi adaugam si morcovul, apoi mai lasam putin si adaugam si orezul si putina apa in care l-am tinut apoi mararul tocat.Nu lasam mult, numai cat sa se inmoaie putin legumele si orezul.Apoi lasam sa se raceasca acest amestec.Pregatim carnea tocata de porc(sau daca va place combinatie de porc cu vita, eu nu am avut decat porc si asa le-am facut cu porc), luam un castron incapator si punem carnea tocata acolo(1 kg), apoi adaugam amestecul de ceapa , morcov, orez, marar si apoi condimente:piper negru pisat, cimbru uscat, condimente pentru sarmale.Amestecam bine cu mana curata sau cu o lingura.Apoi trecem la varza.Varza murata (eu am folosit 2 si am facut 30 de sarmale) se desface usor de foi care sa aseaza pe o farfurie intinsa.
Apoi luam cate una si ii in departam cu grija cotorul tare si vinisoarele tari.Apoi luam in mana ca un mic de carne si il rulam in foaia de varza avand grija sa impingem apoi extremitatile cu degetul inauntru.Cand sunt gata toate incepem sa le asezam in vasul de lut incepand de la perrete pana in mijloc.Se aseaza pe fundul vasului bucatele de varza si de sunculita afumata, frunzulite de dafin si boabe de piper.Se aseaza apoi primul rand de sarmale, se presara iar bucatele de sunculita afumata si de ceafa de porc, frunze de dafin, cimbru uscat si boabe de piper intregi.Apoi iar un rand de sarmale si deasupra iar bucatele si apoi turnam o zeama de apa calduta in care dezlegam 2 linguri de pasta de tomate.Se baga la cuptorul rece nu preincins, ii dam drumul cand bagam vasul de lut cu capacul pus, altfel riscam sa se crape vasul.Se lasa cam 3 ore la foc mic, spre sfarsit inlaturand capacul ca sa se rumeneasca si sarmalele de deasupra.
Cam asta e toata operatiunea si iese ceva delicos, pacat ca nu pot pune aici pe site si o mostra de miros ca in revistele alea imbibate cu parfumuri .
Sarmalele astea se servesc ca toate sarmalele cu mamaliguta, smantana, ardei iute si o ulcea de vin.Pofta mare!