Ingrediente
Aluat:
- 3 oua,
- 100 g zahar,
- 1 praf de sare,
- 100 ml lapte dulce,
- 1 cana faina,
- coaja rasa de lamaie,
- 70 g unt topit,
- 1 lingurita drojdie uscata
Sirop:
- 250 ml apa,
- 100 g zahar,
- 1 lingura cu lichior de portocale
Si in plus:
- frisca pentru umplut si zahar farin pentru decor
Mod de preparare
Aluat:
Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga coaja rasa de lamaie, sarea,drojdia dizolvata in lapte si faina. Se mixeaza 4-5 minute sa se aereze bine .Aluatul obtinut se lasa la dospit 20-30 min in loc cald. Dupa ce a crescut,se incorporeaza si untul topit.
Conform Laurei: daca este adaugat inainte, untul ,cu densitatea lui, va opri aluatul din crestere, astfel adaugat la sfarsit , va lasa aluatul sa creasca in voie.
Aluatul se poate pune intr-o tava mare sau in mai multe forme mici individuale.
Se coc 20-25 minute .
Sirop:
Se pune apa cu zaharul la fiert pentru 2-3 min pana se topeste zaharul .
Se opreste focul si se adauga lichiorul de portocale, pentru un plus de aroma. Se toarna peste savarine, acestea il vor absorbi si se vor umfla ca niste buretei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|