Savarine

Postat de Brindusa in Prajituri
22 Feb 2011 | 6522 vizualizari
Savarine

Wekendul asta am facut si eu, ca mai toata lumea dupa cate am vazut, savarine. La cat de usor sunt de facut, ma mir ca le mai cumpara cineva din cofetarii.

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 15 g drojdie proaspata (sau 7g uscata)
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar 
  • 3 linguri ulei 
  • 2 linguri esenta naturala de vanilie
  • 500 g frisca
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • putina peltea de gutui

Mod de preparare

  • Amesteca drojdia cu zaharul si laptele, pana ce zaharul se dizolva.
  • Amesteca faina cu oul, uleiul si drojdia
  • Adauga esenta si amesteca cu o lingura pana ce toate se omogenizeaza
  • Coca  care rezulta e destul de lichida. Las-o la crescut cam 1/2 de ora
  • In timpul asta pregateste formele. Sau, daca n-ai forme de savarine (asa ca mine) le poti face in forme de briose. Eu am pus si hartie, dar nu e bine,pentru ca se lipeste si nu se pot scoate savarinele. Mai bine ungeam bine cu unt formele
  • Umple formele si mai lasa-le 1/2 de ora la crescut. 
  • In timpul asta incalzeste cuptorul la 180 C (mediu) si fa siropul.  Amesteca apa cu zaharul si lasa la foc mic pana ce scade un sfert din lichid. LAsa la racit.
  • Coace savarinele cam 10 - 12 minute, pana ce se inrosesc putin deasupra.
  • Lasa-le la racit. Cu grija scoate-le din forme si taie putin din partea de sus, ca un capac
  • Insiropeaza-le din abundenta cu sirop.Pune cate o lingurita de frisca (sau cat iti place)
  • Pune usor capacele peste frisca si unge-le cu peltea de gutui
  • Se pastreaza la frigider maxim 2 zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert Baba cu rom

Postat de katty

Desert Baba cu rom

Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte. Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia,...

Citeste continuarea

Desert savarina tiramisu

Postat de Constelatialeu

Desert savarina tiramisu

Aluat : Mai intai pregatim ploolish-ul. Intr-un castronel punem faina, drojdia si laptele, amestecam si lasam la dospit la temperatura camerei pana isi dubleaza volumul. In vasul robotului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2011, 17:25
prajitura nr.1 a copilariei mele
la 22.02.2011, 17:32
vreau si eu
la 22.02.2011, 17:40
ce idee buna ai avut cu formele ca nici eu nu am forme de savarine
la 22.02.2011, 17:48
Splendide
la 22.02.2011, 18:34
buneeeee

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking