Ingrediente
- pentru compoziţia de savarine:
- 6 ouă
- 7 linguri de pesmet
- 1 praf de sare
- 6 linguri de zahăr
- pentru însiropat:
- 2 pahare apă
- 1 pahar de zahăr
- o esenţă de rom
- pentru frişcă:
- 500 ml smântână pentru frişcă (eu am folosit 250 ml frişcă lichidă)
- 2 linguri zahăr pudră
- un plic de întăritor pentru frişcă
- puţin jeleu, gem tare...eu am folosit gem de caise făcut de tata :))
Mod de preparare
Aşa....deci am trecut la fabricarea savarinelor....
Am separat ouăle, iar gălbenuşurile le-am frecat cu 3 linguri de zahăr, până au căpătat o consisteţă spumoasă, cremoasă mai bine spus. Albuşurile le-am bătut spumă cu un praf de sare, după care am adăugat 3 linguri de zahăr şi am mixat continuu, ca la bezea, până s-a dizolvat tot zahărul şi am obţinut o spumă tare. Pesmetul l-am încorporat în gălbenuşuri, după care am adăugat şi spuma de albuşuri, încorporând-o încet cu o lingură de lemn.
Am turnat apoi compoziţia în tăviţele speciale, ondulate, tapetate cu unt şi făină şi am dat la cuptor pentru vreo 15 minute, dar am făcut testul cu scobitoarea
Separat, într-o cratiţă am făcut un sirop din 2 pahare de apă şi un pahar de zahăr...fierte puţin. La sfârşit am pus şi esenţa de rom.
Savarinele, fiebinţi, se însiropează. Laura spunea că se "plojează" în sirop. Mie mi-a fost frică să le plonjez, pentru că pesmetul absoarbe foarte repede şi m-am temut să nu se dezintegreze.. :)) aşa că le-am însiropat cu lingura turnând sirop din belşug. După ce s-au răcit am tăiat câte un capac din fiecare. Am pus un strat de frişcă. Frişcă am făcut-o mixând frişca lichidă cu zahărul şi întăritorul de frişcă. Capacul savarinei l-am uns cu puţin gem de caise, făcut de tata (home made ) şi l-am pus apoi, încet peste stratul de frişcă. Deasupra am făcut un mic moţ de frişcă, aşa...pentru efect.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|