Savarine

Postat de RuxyRux in Prajituri
19 Oct 2011 | 12180 vizualizari
Savarine

By Dena( cu ceva modificari)....ca prea mi-au facut astazi cu ochiul si chiar nu am rezistat ispitei dulci...bune tareeeee! Multumesc Dena pentru reteta si inspiratie! Mona( AZIZ) draga mea...ai o savarina cu dedicatie si te rog sa ti-o alegi!!!

Ingrediente

  • Blat:
  • 500 gr faina( reteta Denei prevede 300 gr... nu stiu cum,  eu am avut nevoie de 500 gr)
  • 4 galbenusuri
  • 7 gr drojdie uscata( 1 pliculet)
  • 150 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 50 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 2 plic vanilie
  • Sirop:
  • 150 gr zahar
  • 350 ml apa
  • 1 plic vanilie
  • 2 esente de rom
  • Jeleu:
  • 2 pliculete de  tort jelee( Dr. Oetker)
  • 250 ml suc rodie( pentru un rosu frumos)
  • 150ml apa
  • 2 linguri gem de capsuni
  • 2 linguri zahar
  • frisca 500 ml

Mod de preparare

Avand forme mari mi-au iesit 8 bucati.

Am pregatit intai blatul:

Prima data am preparat maiaua, amestecand drojdia cu 1 lingura de zahar, lapte caldut( 50 ml) si 50 gr faina.

Am incalzit putin laptele am pus vanilia in el am topit si untul tot in lapte apoi in el am dizolvat zi zaharul( 150 gr).

Am amestecat apoi  faina cu maiaua, galbenusurile, laptele( cu unt si vanilie). Apoi am framantat aluatul adaugand si uleiul. A iesit un aluat frumos .

L-am modelat in forma de mingiute si l-am pus in forme lasandu-l sa creasca 15 min.

Am incins cuptorul si le-am copt la 180 grade pana s-au rumenit( 20-25 de min).

Cand s-au racit le-am decupat un capacel si le-am insiropat cu siropul caldut facut pe foc din ingredientele de mai sus( zahar, apa, vanilie si rom).

Jeleul l-am pregatit dupa instructiunile de pe plic.

Am amestecat continutul pliculetelor cu zahar apoi cu sucul, apa si gemul, amestecand continuu si l-am fiert 1 min apoi am pus din blesug pe savarine caci a iesit foarte gustos.

Si desigur le-am umplut cu frisca....

O reteta delicioasa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (88)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Baba cu rom

Postat de katty

Desert Baba cu rom

Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte. Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia,...

Citeste continuarea

Desert savarina tiramisu

Postat de Constelatialeu

Desert savarina tiramisu

Aluat : Mai intai pregatim ploolish-ul. Intr-un castronel punem faina, drojdia si laptele, amestecam si lasam la dospit la temperatura camerei pana isi dubleaza volumul. In vasul robotului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2011, 20:03
si mie nu-mi dai?
uite cine nu sta pe net la hlizeala,face bunatati si ne da si noua leneselor
la 19.10.2011, 20:05
Hai Diuta cum sa nu iti dau...asa ma stii tu pe mine? Si lasa ca uneori e mai bine sa te si hlizesti...nu ca mine ca am muncit de mi-au sarit toate capacele si am vazut ca ai avut azi ceva de lucru acolo la Maramures...are farmec nu gluma
la 19.10.2011, 20:07
e de munca la Maramures
ma pun imediat sa scriu capitolul cu cazatura
la 19.10.2011, 20:12
Lasa-ma cu cazutul ca ce am patit eu zilele astea nu am patit de cand eram mica.. ....am genunchii praf
la 19.10.2011, 20:12
eu o vreau pe cea mai cea si cea mai motata na na na na na na dia hilizita azi nu dau eu nimic pup ruxy harnicuta si darnica

Vezi toate comentariile (88)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking