Ingrediente
- 350 gr faina
- un praf sare
- 30 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic drojdie uscata
- 1 ou
- 2 galbenusuri
- 30 gr unt
- 250 ml lapte
- sirop :
- 250 ml apa
- 100 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 150 ml rom
- topping :
- 250 ml frisca indulcita ( preferabil cea naturala )-pentru umplut
- jeleu de capsuni
Mod de preparare
Se pun intr-un vas faina, sarea, zaharul, zaharul vanilat si se toarna drojdia dizolvata in mijloc. Se amesteca totul cu mixerul 1 minut.Se adauga oul, galbenusurile, untul inmuiat si laptele cald. Se continua sa se bata pana aluatul de desprinde de poreteii vasului. ( circa 5-6 minute ).Se acopera cu o panza si se lasa la crescut 30 minute intr-un loc caldut.
Se tapeteaza formele cu unt si faina, apoi se toarna aluatul in ele. Mie mi s-a parut aluatul cam moale cand l-am amestecat cu mixerul si am mai adaugat 50 gr faina, insa nu e necesar. Se mai lasa 20 minute la crescut si se pun la cuptor.
Dupa 10 minute deja incep sa creasca. Se coc la foc moderat in jur de 50 minute, facand apoi proba cu scobitoarea.
Pentru sirop :Se fierbe apa cu zaharul si zaharul vanilat, se retrage de pe foc si se adauga romul.Lasam la racit.
Taiem savarinele pe jumatate si le insiropam.
Se aseaza jumatatile cu partea bombata pe farfurie si garnisim cu frisca si jeleul de capsuni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|