Savarine

Postat de adnia in Prajituri
19 Ian 2013 | 5019 vizualizari
Savarine

Iarasi e weekend, iarasi avem ceva bun! Am descoperit si eu savarinele de casa, facute cu pesmet si pot sa spun ce savuroase sunt! Asa mi-am adus aminte de minunatele prajituri pe care le consumam cu placere la cofetarie, in copilarie, cand cautam frisca aceea adevarata!

Ingrediente

  • Avem nevoie de:

Blat

  • 5 oua
  • 6 linguri pesmet
  • 5-6 linguri zahar
  • arome (eu am pus extract de vanilie)
  • Sirop:
  • apa (500 ml)
  • zahar (500 gr)
  • esenta de rom (2 fiole)

Umplutura:

  • 400 ml frisca lichida
  • dulceata de zmeura, sau alte gemuri acrisoare

Mod de preparare

 


Se bat albusurile spuma tare. Separat, se bat galbenusurile cu zahar, pana se formeaza o spuma fina. La aceasta se adauga aromele si pesmetul, care se incorporeaza lingura cu lingura. Acum este momentul sa incorporam si spuma de albusuri, amestecand de sus in jos cu o spatula. Aluatul obtinut se toarna in forme unse si tapetate cu faina (daca folositi forme de silicon, ca ale mele, doar ungeti formele cu putin ulei inainte de folosire).
Se dau la cuptor pana trec testul scobitorii si capata o frumoasa culoare aurie (190 grade, 15-20 min.)
Se scot cu grija din forme (dupa ce s-au racit), iar intre timp se prepara siropul: se pune la fiert apa cu zaharul, pana se se leaga putin, dupa care se racoreste putin si se adauga romul. Dupa racirea completa a siropului, se toarna incet peste savarine. (eu am preferat sa inmoi fiecare savarina in parte in sirop, apoi am mai turnat putin si in tava, astfel incat acestea sa traga usor lichidul si sa se imbibe).
Se pune putina dulceata de zmeura pe fiecare savarina insiropata, apoi urmeaza cate un mot de frisca proaspat batuta si se decoreaza dupa preferinta (eu am mai asezat o zmeura din dulceata in varful motului de frisca). Se dau la rece pana in momentul servirii. Sunt extraordinare!
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Baba cu rom

Postat de katty

Desert Baba cu rom

Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte. Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia,...

Citeste continuarea

Desert savarina tiramisu

Postat de Constelatialeu

Desert savarina tiramisu

Aluat : Mai intai pregatim ploolish-ul. Intr-un castronel punem faina, drojdia si laptele, amestecam si lasam la dospit la temperatura camerei pana isi dubleaza volumul. In vasul robotului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2013, 22:27
ce faine sunt
la 19.01.2013, 22:30
la 19.01.2013, 22:49
Ah, ce bunatateeeee!
la 19.01.2013, 22:50
Splendide! Nu le pui nici un agent de crestere?
la 20.01.2013, 00:01
excelente

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking