Savarine

Postat de Retete_din_suflet in Prajituri
6 Feb 2013 | 5871 vizualizari
Savarine

Ingrediente

  • 126g faina,
  • 90g zahar,
  • 3 oua,
  • 24ml ulei,
  • 1 plic praf de copt, 15g,
  • 300-400ml frisca,
  • 1-2plicuri de zahar vanilat,

Sirop:

  • 300ml apa,
  • 90g zahar,
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in oua.

Se ung formele de muffins cu unt si se tapeteaza cu faina.

Se pune compozitia pana la jumatatea formei si se da la cuptorul incalzit 170ºC-12-15min. pana se rumenesc usor.

Sirop: Apa cu zaharul se pun pe foc pana incepe sa clocoteasca si se ingroasa putin. Se stinge si se adauga esenta de rom.

Se scot din forma cu ajutorul unui cutit ascutit. Se insiropeaza cat sunt calde, dupa care se lasa sa se raceasca.

Se bate frisca cu zaharul  vanilat. Cu ajutorul un cutit taiem un capacel din savarine.

Punem frisca cu ajutorul unei seringi de patiserie cu varful in stea. Capacelele se pot unge cu putin gem sau se pune un "mot" de frisca si o cireasa deasupra.

Obligatoriu se dau la rece pana se servesc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Baba cu rom

Postat de katty

Desert Baba cu rom

Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte. Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia,...

Citeste continuarea

Desert savarina tiramisu

Postat de Constelatialeu

Desert savarina tiramisu

Aluat : Mai intai pregatim ploolish-ul. Intr-un castronel punem faina, drojdia si laptele, amestecam si lasam la dospit la temperatura camerei pana isi dubleaza volumul. In vasul robotului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2013, 07:17
Bun venit!
la 06.02.2013, 07:21
multumesc!
la 06.02.2013, 07:41
Buna dimineata! Dulce intampinare la prima ora!
Ce bine arata cu frisca aia asa!
la 06.02.2013, 08:29
Bun venit
bune savarinele
la 06.02.2013, 08:31
Foarte bune savarinele, indiferent ce varianta ai alege.

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking