Ingrediente
- 10 savarine:
- 1 ou
- 200 ml lapte
- 250 g făină
- 10 g drojdie proaspătă
- 5 linguri cu zahăr
- 3 linguri cu ulei
- esenţă de rom
- esenţă de vanilie
- Umplutura:
- frişcă lichidă
- dulceaţă
- Sirop:
- 200 g zahăr
- 2 linguri cu miere
- esenţă de vanilie
- esenţă de rom
- câteva picături de zeamă de lămâie
- apă
Mod de preparare
Se pregăteşte aluatul : se cerne făina de două ori într-un castron larg. Se dizolvă drojdia în laptele călduţ, apoi se toarnă peste făină. Se pun oul bătul, uleiul, zahărul şi esenţele. Se amestecă bine cu o lingură de lemn. Se acoperă vasul şi se pune la loc călduţ ca să crească aluatul ( 30 de minute).
Între timp se pregăteşte siropul: se caramelizează zahărul, apoi se stinge cu apa ( cam 2 căni) şi se lasă până ce se dizolvă complet. Se dă la răcit, apoi se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, esenţele şi mierea.
Formele de aluminiu se pun într-o tavă mare, apoi în fiecare se pune câte o lingură de aluat. Se dau la cuptor până se rumenesc (se testează interiorul cu scobitoarea). Se dau la răcit, apoi li se taie câte un căpăcel şi se scufundă în sirop.
Se umplu cu frişcă ( şi dulceaţă eventual).
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|