Savarine

Postat de iri_love in Prajituri
11 Noi 2013 | 8682 vizualizari
Savarine

......am incercat si eu sa fac savarine ca tare mai era siteul plin cu ele si era pacat sa nu le incerc .Reteta am preluat-o de la JamilaCuisine pentru carevreau sa ii multumesc.

Ingrediente

  • Pentru blatul de savarine avem nevoie de:
  • o cana de faina,
  • 150 ml lapte cald,
  • 3 linguri de ulei,
  • 2 oua,
  • un plic de drojdie uscata,
  • o lingurita de zahar
  • un praf de sare
  • Pentru sirop avem nevoie de:
  • 500 ml apa,
  • 150 gr de zahar
  • o fiola de esenta de rom.
  • Pentru frisca avem nevoie de
  • 400 gr de smantana bine scursa
  • o cana de zahar.

Mod de preparare

La prepararea savarinelor vom face astfel: pentru inceput se vor dizolva drojdia si zaharul in 50 ml lapte, dupa care se va adauga peste faina. Apoi se va adauga restul de lapte, ouale batute, sarea si uleiul amestecand cu o lingura, astfel formandu-se o compozitie moale. Se va lasa compozitia sa creasca pana ce isi va dubla volumul.  

Cat aluatul creste pregatim formele pentru savarine (in cazul meu acestea fiind de briose), ungandu-le cu ulei si apoi se vor tapeta bine cu faina.  

Dupa ce aluatul este crescut luam cu ligura si umplem formele pana la jumatate, lasandu-le apoi sa creasca cam 20 de minute in forme. Se vor pune la cuptor bine incins pentru 25 de minute pana vor deveni maronii deasupra dupa care se vor lasa sa se raceasca .  

Cat se coc savarinele se pregateste siropul: se fierbe apa cu zaharul si apoi se adauga esenta.

Cand sunt reci savarinele, li se vor taia capacul si se vor insiropa foarte bine. Separat vom bate smantana cu zaharul pana vom obtine frisca cu care vom umple savarinele asezandu-le la fiecare apoi capacul. Eu am adaugat si pe capac frisca neavand altceva prin casa mai bun.

Se vor lasa la rece pana a doua zi pentru a intra bine siropul in savarine.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Baba cu rom

Postat de katty

Desert Baba cu rom

Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte. Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia,...

Citeste continuarea

Desert savarina tiramisu

Postat de Constelatialeu

Desert savarina tiramisu

Aluat : Mai intai pregatim ploolish-ul. Intr-un castronel punem faina, drojdia si laptele, amestecam si lasam la dospit la temperatura camerei pana isi dubleaza volumul. In vasul robotului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2013, 16:30
delicioase
la 11.11.2013, 16:45
vreau si euuuuuu
la 11.11.2013, 16:56
la 11.11.2013, 16:56
la 11.11.2013, 17:17
ce frumoase-s!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking