Ingrediente
- 6 oua
- 130 g zahar
- 100 g pesmet
- 4 linguri de faina
- 1 esenta de rom
- Sirop:
- 200 g zahar
- 300 ml apa
- 100 ml rom
- Ornat:
- frisca
Mod de preparare
Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul, un praf de sare si esenta de rom, apoi adaugam galbenusurile, pesmetul si faina. Amestecam cu grija cu o lingura de lemn.
Ungem cu ulei formele de brioase si umplem formele. Dam savarinele la cuptor pt aproximativ 20 de minute, nu deschidem sub nici o forma usa cuptorului, lasam sa se raceasca in forme.
Intre timp pregatim siropul: incalzim apa si topim zaharul ,iar cand le luam de pe foc adaugam romul. Savarinele le taiem la 1/3 cate un capacel, apoi insiropam bine si dam la frigider pentru 3 ore, intre timp pregatim frisca.
Daca mai e cazul mai insiropam savarinele,altfel le umplem cu frisca si ii punem capacul deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|