Savarine

Postat de AlexandraOrdean in Prajituri
22 Feb 2014 | 4856 vizualizari
Savarine

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 150 ml lapte caldut
  • 30 ml ulei
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf sare
  • 500 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 esente rom
  • 300 ml frisca lichida

Mod de preparare

Pentru savarine:

Puneti faina intr-un bol, amestecati laptele cu drojdia uscata si zaharul, dupa care adaugati-l peste faina.

Adaugati ouale si uleiul, amestecand compozitia cu o lingura pentru ca va fi foarte moale.

Adaugati sarea si amestecati aluatul pentru 5 minute, dupa care acoperiti castronul cu folie de plastic si lasati-l sa creasca pentru 30-40 de minute sau pana ce isi dubleaza volumul.

Cand aluatul a crescut puneti-l in forme de savarine pe care le-ati uns cu unt si le-ati tapetat cu faina.

Lasati savarinele sa mai creasca in forme aproximativ 20 de minute sau pana ce ajung pana la buza formei.

Puneti savarinele la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20-25 de minute sau pana ce sunt frumos rumenite deasupra.

Lasati apoi savarinele sa se raceasca.

Pentru sirop:

Puneti apa si zaharul pe foc si lasati sa fiarba pana ce se dizolva zaharul.

Opriti focul si adaugati esenta de rom. 

Asamblare:

Cand s-au racit savarinele, intoarceti-le invers si taiati un capacel fara a-l separa cu totul de restul savarinei.

Scufundati fiecare savarina in sirop pana acestea incep sa isi mareasca volumul si sa se imbibe bine cu sirop.

Puneti frisca batuta tare intr-un pos, deschideti usor capacelul fiecarei  savarine si decorati cu frisca intr-un strat foarte generos.

Puteti pune pe fiecare capacel al savarinei putina dulceata.

Puneti savarinele la rece aproximativ 3-4 ore inainte de servire.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Baba cu rom

Postat de katty

Desert Baba cu rom

Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte. Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia,...

Citeste continuarea

Desert savarina tiramisu

Postat de Constelatialeu

Desert savarina tiramisu

Aluat : Mai intai pregatim ploolish-ul. Intr-un castronel punem faina, drojdia si laptele, amestecam si lasam la dospit la temperatura camerei pana isi dubleaza volumul. In vasul robotului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2014, 21:34
Woow !
la 22.02.2014, 21:34
yammy
la 22.02.2014, 21:35
Ce faine ti-au iesit
la 22.02.2014, 21:36
ce bunatate!
la 22.02.2014, 21:37

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking