Savarine

Postat de caroline in Prajituri
21 Mai 2014 | 8778 vizualizari
Savarine

Savarinele imi aduc aminte de casa...copilarie...si in special de bunica mea careia ii placeau atit de mult aceste prajituri. Sunt foarte usor de facut.Trebuie doar putina rebdare .

Ingrediente

Pentru savarine:

  • 125 gr faina alba tip '00'
  • 1 ou
  • 75 ml lapte
  • 15 ml ulei de floarea soarelui
  • 1\4 plic drojdie uscata
  • 1\2 lingura zahar tos
  • 1 praf de sare

Pentru sirop:

  • 200 ml apa
  • 75 gr zahar
  • 1\2 fiola esenta rom

Pentru ornat :

  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri cu dulceata capsuni

Mod de preparare

Incepem prin a incalzi laptele.Trebuie sa fie cald si NU fierbinte. 

Amestecam laptele cu drojdia uscata si zaharul.

Punem intr-un bol faina cernuta.Adaugam laptele , oul si uleiul.Amestecam ingredientele cu ajutorul unei linguri .

Punem un praf de sare si amestecam in continuare pentru 5 minute .

Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam aluatul sa creasca 30-40 minute ( pana isi va dubla volumul).

Ungem formele pentru savarine cu unt si tapetam cu faina.

Punem aluatul in forme ajutindu-ne de o lingurita .Lasam astfel aluatul sa mai creasca inca 20 minute in forme.

Incalzim cuptorul la 180 grade si punem formele  umplue pentru 20-25 minute.Pana ce s-au aurit frumos la suprafata.

Cand sunt gata,le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.

Intre timp punem intr-o craticioara apa impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba la foc mic pana ce zaharul s-a dizolvat.Oprim focul si adaugam esenta de rom.Lasam siropul obtinut sa se raceasca.

Frisca lichida o mixam la viteza maxima .

Dupa ce savarinele s-au racit,le intoarcem invers si taiem un capacel dar fara sa il separam de tot .

Punem fiecare savarina in sirop dupa care deschideti usor capacelul si ornati cu multa frisca.Pe fiecare capacel punem dulceata de capsuni .

Savarinele le dam la frigider pana in momentul servirii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Retete similare

Desert Baba cu rom

Postat de katty

Desert Baba cu rom

Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte. Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia,...

Citeste continuarea

Desert savarina tiramisu

Postat de Constelatialeu

Desert savarina tiramisu

Aluat : Mai intai pregatim ploolish-ul. Intr-un castronel punem faina, drojdia si laptele, amestecam si lasam la dospit la temperatura camerei pana isi dubleaza volumul. In vasul robotului...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 21.05.2014, 14:55
la 21.05.2014, 14:56
Foarte frumoase si gustoase
la 21.05.2014, 14:57
Va multumesc
la 21.05.2014, 14:58
Super!
la 21.05.2014, 14:59
Am facut si eu si ne-a placut

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking