Savarine a la MARY

Postat de nadina73 in Dulciuri
4 Iul 2010 | 5266 vizualizari
Savarine a la MARY

o pritena de a mea a facut si a zis ia pune carera web sa-ti arat ceva...................si bineteles erau SAVARINE..................asa ca mi sa facut pofta si am trecut la treaba

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 40 g drojdie
  • 800 ml lapte
  • 2 lingurite sare
  • 6 -8linguri zahar
  • 80 ml ulei
  • 50 g unt
  • 1 kg frisca+6 linguri de zahar
  • cirese confiate-decor

SIROP:

  • zahar
  • apa
  • rom

Mod de preparare

Se amesteca faina ,ouale,sarea,zaharul,uleiul,untul si laptele cu drojdia

se pun  toate in masina de paine se framanta bine aluatul,este un aluat moale care curge.

Se lasa putin la dospit dar nu mult ca eu am uitat si mi-a curs si  in masina de paine,am avut ce curata apoi........

Se iau formele de savarine se pune hartie si putin unt sau ulei apoi se pun cate 2 linguri din compozitie in fiecare forma si se da tava la cuptor 20 minute la 160 grade.

Cand sant rumenite frumos se scot si se lasa la racit.

Dupa ce se racesc se scoate hartia apoi se taie in doua si se insiropeaza foarte bine.

Siropul:

Se caramelizeaza zaharul apoi se stinge cu apa si se pune rom,

cu acest sirop se insiropeaza savarinele ,cantitatile la sirop le faceti in functie de cat de insiropate doriti sa fie savarinele

Dupa ce am insiropat savarinele si s-au racit se bate frisca foarte bine cu 6 linguri de zahar apoi se umplu savarinele si se pune capacul taiat si insiropat dupa care se pune putina frisca si 1 cireasa confiata

sant grozave,asa ca Mary nu-mi  imai  faci pofta..............haha mi-am facut si eu,super bune au iesit mersi de reteta

Sincer am vazut si cu pesmet o sa incerc si asa sa vedem diferenta

Am uitat sa specific din aceasta cantitate va ies 50-55 bucati

eu fac industrial asa ca daca doriti mai putine ,taiati cantitatile

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine a la MARY" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Brioşe cu unt

Postat de diaconta

Brioşe cu unt

Faina am amestecat-o cu sarea si zaharul într-un bol. Am facut o adâncitura în faina,am pus drojdia,o lingura apa calduta,am pus si putina faina peste drojdie si am lasat-o...

Citeste continuarea

Croissante rapide

Postat de AnyCostescu

Croissante rapide

Foietajul se intinde pe masa.Eu am avut foaie de foietaj in forma rotunda. Se taie in 8 . Se pune pe fiecare triunghi ciocolata, gem sau unt de arahide. Se ruleaza si se pun intr-o tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2010, 20:11
Yamy! Stim ca atunci cand dispari...ne coci tu ceva...
la 04.07.2010, 20:12
Revin sa pun furcile...ca deocamdata nu's!
la 04.07.2010, 20:33
ce bine arata!!!!!!!!!!! Nu-s furci
la 04.07.2010, 22:08
am revenit si eu cu furcile, pentru Rares
la 04.07.2010, 22:47
Da ce ajutor ai avut in bucatarie,nu gluma.Sunt tare bune.Mai ai si pentru mine una?

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking