Savarine cu fructe

Postat de ela in Prajituri
17 Oct 2010 | 8016 vizualizari
Savarine cu fructe

Nadina mi-a facut o pofta nebuna cu savarinele ei,asa ca m-am apucat sa imi fac,pentru ca asa ne-a invatat Miha:daca vrem ceva,sa ne facem:))) Si cu ocazia asta am inaugurat formele de briose si setul de boluri ca sa nu le mai tin de bibelouri in bucatarie,cum spunea Ionix:))))

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 6oua
  • 6linguri de zahar
  • 7linguri de pesmet
  • Pt umplutura:
  • 400ml frisca lichida sau smantana dulce
  • 2linguri zahar
  • 1plic intaritor de frisca
  • Pt sirop:
  • 250ml apa
  • 150gr zahar
  • esenta de rom dupa gust
  • Mai avem nevoie de
  • 400gr fructe de padure congelate
  • 1plic gelatina
  • 1lingura de zahar

Mod de preparare

Separam albusurile oualelor de galbenusuri si le punem in boluri separate.Galbenusurile le mixam cu 3linguri de zahar pana se topeste zaharul si se albeste.Albusurile le batem cu un praf de sare,apoi adaugam treptat cele 3 linguri de zahar ramase si batem bine.

In compozitia de galbenusuri punem treptat pesmetul,apoi spuma de albusuri si omogenizam bine.

Ungem cu unt formele de savarine si le tapetam cu faina,apoi cu o lingura punem aluatul.Dam la cuptorul preincalzit 15minute pana blatul se rumeneste frumos.

Intre timp punem la fiert zaharul cu apa si dam cateva clocote,apoi adaugam esenta de rom.Fructele de padure puse la dezghetat din timp se acopera cu lingura de zahar.

Scoatem blatul de savarine din forme si taiem la fiecare savarina un capacel(savarinele se pun invers decat au fost coapte).Cu o lingura insiropam savarinele,bine.

Frisca impreuna cu zaharul si intaritorul de frisca le mixam bine.

Gelatina se amesteca cu 2linguri de zahar si 250ml din zeama ramasa de la decongelatul fructelor de padure si punem la fiert 1minut-2.

Pe fiecare savarina punem un fruct de padure,apoi cu un sprit ornam baza.Punem capacelul,il ungem cu putina gelatina si deasupra mai punem un mot de frisca.

Lasam la frigider cateva ore,savarina este gustoasa doar daca este foarte rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (76)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Baba cu rom

Postat de katty

Desert Baba cu rom

Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte. Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia,...

Citeste continuarea

Baba au rhum

Postat de doralinda72

Baba au rhum

Intr-un vas punem drojdia uscata cu 2 linguri de apa calduta, amestecam pana se topeste, apoi adaugam o lingura de faina, amestecam si lasam deoparte. In bolul de la mixer, punem ouale, laptele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2010, 23:48
Nadinaaaaa uite ceva nou.....
la 17.10.2010, 23:49
da prezenta am sosit inarmata nu gluma5f
la 17.10.2010, 23:51
aha nu ai facut cu drojdie,e mai mult de lucru dar merita eluta incearcale sant super ,si lasale la insiropt bine isi vor dubla volumu
la 17.10.2010, 23:51
asa pofta mi-ai facut cu savarinele tale,ca a trebuit sa imi fac
la 17.10.2010, 23:53
sant bune si cu pesmet dar cand ai ti p incearca si retata cu drojdie e super buna

Vezi toate comentariile (76)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking