Savarine cu pesmet...

Postat de miha in Dulciuri
13 Mai 2009 | 12173 vizualizari
Savarine cu pesmet...

E mai buna decat cea de la cofetarie...:)

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de pesmet
  • 1 lingura faina

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare.

Adaugam zaharul si mixam bine in continuare,pana capata o consistenta ca de bezea.Inglobam si galbenusurile,pe rand. La sfarsit pesmetul si faina.


Se pune compozitia in forme si se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute.Sau pana trece testul scobitorii. :)


Eu nu am forme speciale de savarine,asa ca le-am copt in cele de briose. :)


Dupa ce s-au racit savarinele,luam cate una si o scufundam in siropul preparat din 200 g zahar caramelizat,stins cu 400 ml apa.

Le lasam cat sa se imbibe bine (chiar foarte bine as spune ) le scoatem pe un platou.Taiem capacelele umplem cu frisca muuuulta si le ornam dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu pesmet..." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura

Postat de Valclaudia

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura

Preparam mai intai siropul pentru a avea timp sa se raceasca la temperatura camerei. Apa se pune la fiert impreuna cu 2 plicuri zahar vanilat, 150 gr. zahar tos,1/2 fiola esenta de rom. Cand...

Citeste continuarea

Savarine

Postat de simona72

Savarine

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie, se adauga treptat cite un galbenus, iar la urma pesmetul si faina. Compozitia am distribuit-o in forme de briose, mie mi-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2009, 15:29
ce simplu e....trebuie sa incerc si euarata f bine
la 13.05.2009, 15:41
Da,asa este,trebuie sa le incerci!
la 13.05.2009, 16:22
Am o lista lunga, lunga de preparate pe care nu le-am facut niciodata si as vrea sa le incerc. Savarinele sunt pe lista. Ale tale arata foarte bine asa ca am sa incerc reteta asta ... cand le-o veni randul
la 13.05.2009, 16:39
Ma, un emoticon disperat, care transipra si ramane fara aer, care-si desface nodul de la cravata tremurand, care da repede pe gat un pahar cu apa, toate astea numai ca simte ca lesina de pofta, gasesc???
la 13.05.2009, 16:42
Uite, de "transiprata" ce sunt, nici nu mai vad tastatura bine si scriu prostii! Ia sa vezi ce misto face pe seara Bucataras de mine, ca iar am postat comentariu dupa comentariu, dupa comentariu...

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking