Ingrediente
Ptr sirop:
- 500 gr zahar
- 700 ml apa
- 2 linguri de rom
Ptr: umplutura:
- 1 kg smantana
- 300 gr zahar pudra
Ptr aluat:
- 400 gr faina
- 150 ml lapte
- 7 oua
- 30 gr zahar
- 30 gr drojdie
- 1 pliculet vanilie
- 5 gr sare
- 150 gr unt la temperatura camerei
Mod de preparare
Amestecam cu mixerul la o viteza medie, faina, laptele, zaharul, drojdia si vanilia pana se incorporeaza bine. Apoi punem sarea si untul continuand sa amestecam pana devine o compozitie omogena. Lasam aluatul putin sa creasca. Apoi ptr ca compozitia era moale, eu am luat cu o lingura si am pus in formele unse deja cu putin unt si am mai lasat putin, apoi am pus la cuptorul preincalzit la 170C ptr cca 20 min( depinde si de cuptorul fiecaruia!) Apoi am facut frisca, batand cu mixerul incet ingredientele. Ptr sirop, am fiert cca 5 min zaharul cu apa si la urma am pus romul, apoi am lasat la cald pe aragaz. Cand briosele sunt gata, le lasam sa se raceasca, le punem in siropul cald, lasandu-le destul timp ptr a se impregna bine, intorcandu-le pe toate partile, apoi le scoatem si le asezam pe un gratar ca sa se scurga surplusul de sirop. Apoi le taiem pe orizontal si le umplem cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu rom" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|