Scoici cu vin alb - de post

Postat de ana77 in Mancaruri de post
17 Mar 2012 | 18014 vizualizari
Scoici cu vin alb - de post

Am pregatit aceasta reteta luata chiar de pe pachetul de scoici congelete (cu mici modificari, sau mai bine, completari) , si va spun sincer ca initial am crezut ca va fi un esec total....dar, .......SURPRIZA....., a fost o adevarata nebunie...deliciu, minunatie.....cum sa mai spun....! Daca o incercati sigur o sa imi dati dreptate si o sa fiti incantati! Inca un plus la aceasta reteta este ca se face fff repede!

Ingrediente

  • 500 gr carne scoici
  • 2 cepe taiate marunt
  • 1/4 telina taiata cuburi mici
  • 1 morcov taiat marunt
  • 250 ml vin alb
  • 1 legatura patrunjel taiat fin
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1 foaie dafin
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

- scoicile se decongeleaza la temperatura camerei sau - cum am facut eu - peste noapte la frigider, se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare

- se scot scoicile intr-un alt vas iar zeama o folosim la legume

- in craticioara in care veti face mancarica se pune telina si morcovul la inabusit in zeama de la scoici pentru 5-7 min dupa care se adauga ceapa, vinul, sare, piper si foaia dafin, se dau cateva clocote apoi se adauga scoicile si se mai lasa 5 min dupa care se aduga si patrunjelul

- se mai lasa catava clocote si se da la o parte pentru a se amesteca arumele.

-se face separat un piure de post din 2-3 cartofi curatati, taiati cuburi, fierti cu sare, dupa care se farama, se amesteca cu putin ulei si gata piureul!

- noi am servit cu o salata de sfecla rosie cu hrean facuta in mare viteza, obtinuta din o sfecla rosie mijlocie, curatata, taiata cuburi, fiarta in apa pana intra furculita usor in buc de sfecla, scursa, amestecata cu sare, o lingurita ulei masline, hrean ras si putin otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici cu vin alb - de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fructe de mare cu orez si spanac

Postat de mihaelar63

Fructe de mare cu orez si spanac

Curatati si spalati legumele. Ceapa se taie rondele. Usturoiul se feliaza fin. Ardeii se taie cubulete. Eu am clatit scoicile cu apa rece si le-am scurs in sita cu ochiuri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2012, 18:54
buna mancarica...dar nu e de post..cel putin in romania...stiu ca in grecia se mananca peste si fructe de mare in post dar la noi nu.
la 17.03.2012, 19:18
la 17.03.2012, 19:26
Fructele de mare sunt de post, deoarece nu au sange, sunt fructe......de mare , mi-am intrebat chiar si duhovnicul pt ca si eu aveam aceeasi parere ca si tine, si mi-a spus ca sunt de post dar se mananca doar atunci cand este dezlegare la ulei si vin in acest post care este mai aspru, sau cum are nevoie fiecare.
la 17.03.2012, 20:01
arata bine
la 17.03.2012, 20:47

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking