Ingrediente
- scoici (paste) din grau dur
- 500 g carne tocata de berbec/miel/oaie sau ce carne se doreste
- 5 ciuperci proaspete
- patrunjel, marar proaspete
- o legatura ceapa verde
- un ou
- cimbru, oregano, sare, piper
- Sos:
- 500 ml suc de rosii
- 150 ml vin alb sec
- 2-3 catei usturoi pisati
- cimbru
- piper
Mod de preparare
Carnea tocata (am avut berbec, am tocat-o eu) se amesteca bine cu toate ingredientele, tocate marunt. Pentru sos, amestecam sucul de rosii cu vinul, usturoiul si condimentele.
Pastele se fierb pe jumatate, la foc mic, pentru a nu se lipi, cam 7-8 minute, sa nu fie moi.
Le-am scos cu grija, le-am umplut cu compozitia de carne si le-am asezat intr-un vas yena. Am turnat peste ele sosul si am acoperit vasul cu folie de aluminiu. Am pus la cuptor la 200 grade cca 30 minute, apoi am presarat de-asupra cascaval ras si am mai lasat cateva minute in cuptor.
Se mai lasa sa se odihneasca 10 minute, sa mai traga din sos, apoi se mananca cu mare pofta!
Au iesit demential!
Daca ti-a placut reteta noastra "'Scoici' integrale umplute" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|