Ingrediente
- 6-8 scoici de Saint-Jacques
- 8 andive
- sucul de la o portocala
- 1 lingurita de zahar brun
- 2 catei de usturoi
- 50 g de unt
- sare, piper
Mod de preparare
Se indeparteaza cotorul si se spala.rapid sub apa andivele.
Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari.
Reveniti-le in 30 g de unt cu o lingura de zahar si zeama de la o portocala. Puneti sare, piper.
Gatiti-le la foc mic, lasati-le sa se caramelizeze un pic.
Adaugati deasupra un catel de usturoi tocat marunt, 10-15 cl de apa si intoarceti-le in mod regulat.
Gatiti-le in jur de 30 de minute .
Cand andivele sunt gata pregatiti scoicile.
Deschideti, spalati si curatati scoicile de Saint-Jacques.
Uscati-le cu un prosop de hartie.
Prajiti-le rapid pe toate partile intr-un pic de unt cu un catel de usturoi tocat marunt.
Puneti sare, piper.
Serviti 4 andive cu 3-4 scoici St Jacques pentru o persoana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saint Jacques cu andive si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|