Scoici Saint Jacques cu andive si portocala

Postat de ctlina in Fructe de mare
8 Feb 2019 | 1398 vizualizari
Scoici Saint Jacques cu andive si portocala

Stiti ca-mi plac andivele si scoicile St Jacques. Suntem in plin sezon asa ca va propun o reteta delicioasa, usoara si parfumata. Andiva sau cicoarea de Bruxelles este deseori ocolita pentru ca are un gust amar si astringent. Dar tocmai gustul ei o face unica in lumea culinara. Imi place sa le gatesc ca belgienii- vezi aici reteta de Andive gratinate . https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/scoici-saint-jacques-cu-andive-si.html

Ingrediente

  • 6-8 scoici de Saint-Jacques
  • 8 andive
  • sucul de la o portocala
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 2 catei de usturoi
  • 50 g de unt
  • sare, piper

Mod de preparare

 Se indeparteaza cotorul si se spala.rapid sub apa andivele.

Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari.

Reveniti-le in 30 g de unt cu o lingura de zahar si zeama de la o portocala. Puneti sare, piper.

Gatiti-le la foc mic, lasati-le  sa se caramelizeze un pic.

Adaugati deasupra un catel de usturoi tocat marunt, 10-15 cl de apa si intoarceti-le in mod regulat.

Gatiti-le in jur de 30 de minute .

Cand andivele sunt gata pregatiti scoicile.

Deschideti, spalati si curatati scoicile de Saint-Jacques.

Uscati-le cu un prosop de hartie.

Prajiti-le rapid pe toate partile intr-un pic de unt cu un catel de usturoi tocat marunt.

Puneti sare, piper.

Serviti 4 andive cu 3-4 scoici St Jacques pentru o persoana.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saint Jacques cu andive si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Paella cu fructe de mare (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Paella cu fructe de mare (reteta video)

Intr-o tigaie incapatoare puneti uleiul la incins, adaugati bucatile de piept de pui si calti-le pana ce puiul se albeste. Scoateti puiul si puneti calamarul la calit. Lasati-l pe foc 5-7 minute...

Citeste continuarea

Calamari picanti cu paste

Postat de Ksenya

Calamari  picanti cu paste

Punem uleiul intr-o oala .Ceapa o tocam,la fel si usturoiul si adaugam in oala,calim cateva minute pana obtinem o nuanta aramie,adaugam inele de calamari .Lasam  2-3 minute si adaugam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 08.02.2019, 20:04
la 08.02.2019, 20:04
Nu am mancat, inca, scioci...cred ca mi-ar placea maxim!
la 08.02.2019, 20:07
la 08.02.2019, 20:09
Bune, bune!
la 08.02.2019, 20:17
Pe Jacques asta l-as gusta nitel dar fara Andi`ve asta.....

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking