Scoici Saint Jacques cu andive si portocala

Postat de ctlina in Fructe de mare
8 Feb 2019 | 1162 vizualizari
Scoici Saint Jacques cu andive si portocala

Stiti ca-mi plac andivele si scoicile St Jacques. Suntem in plin sezon asa ca va propun o reteta delicioasa, usoara si parfumata. Andiva sau cicoarea de Bruxelles este deseori ocolita pentru ca are un gust amar si astringent. Dar tocmai gustul ei o face unica in lumea culinara. Imi place sa le gatesc ca belgienii- vezi aici reteta de Andive gratinate . https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/scoici-saint-jacques-cu-andive-si.html

Ingrediente

  • 6-8 scoici de Saint-Jacques
  • 8 andive
  • sucul de la o portocala
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 2 catei de usturoi
  • 50 g de unt
  • sare, piper

Mod de preparare

 Se indeparteaza cotorul si se spala.rapid sub apa andivele.

Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari.

Reveniti-le in 30 g de unt cu o lingura de zahar si zeama de la o portocala. Puneti sare, piper.

Gatiti-le la foc mic, lasati-le  sa se caramelizeze un pic.

Adaugati deasupra un catel de usturoi tocat marunt, 10-15 cl de apa si intoarceti-le in mod regulat.

Gatiti-le in jur de 30 de minute .

Cand andivele sunt gata pregatiti scoicile.

Deschideti, spalati si curatati scoicile de Saint-Jacques.

Uscati-le cu un prosop de hartie.

Prajiti-le rapid pe toate partile intr-un pic de unt cu un catel de usturoi tocat marunt.

Puneti sare, piper.

Serviti 4 andive cu 3-4 scoici St Jacques pentru o persoana.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saint Jacques cu andive si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Midii cu lapte de cocos

Postat de AlexTeacher

Midii cu lapte de cocos

Curata midiile sub un jet de apa rece, folosindu-te de un burete sau de o perie de sarma pentru a indeparta orice urma de nisip de pe exterior. Pune midiile intr-o punga, umple-o cu apa si...

Citeste continuarea

Creveti marinati la gratar

Postat de gurita_ta2005

Creveti marinati la gratar

Crevetii se clatesc bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-un castron, punem crevetii scursi, uleiul de masline si condimentele, amestecam usor cu mana si lasam la rece cateva ore....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 08.02.2019, 20:04
la 08.02.2019, 20:04
Nu am mancat, inca, scioci...cred ca mi-ar placea maxim!
la 08.02.2019, 20:07
la 08.02.2019, 20:09
Bune, bune!
la 08.02.2019, 20:17
Pe Jacques asta l-as gusta nitel dar fara Andi`ve asta.....

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking