Ingrediente
- 9 scoici
- un catel de usturoi
- 3 linguri de faina
- 3 linguri de smantana
- unt
- sare, piper
Mod de preparare
Pregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece carnea de scoică.
Curatati-le de „sacul negru”. Partea portocalie este comestibilă, dar nu tuturor le place, aşa că se poate scoate. Eu o pastrez este gustoasa.
Dati-le apoi bine prin faina.
Într-o tigaie întinsă, încingeți untul.
Sotați la foc mic carnea de scoici Saint Jacques, pe ambele părți. Adaugati usturoiul tocat fin. Condimentati.
Colorati-le bine timp de 5 minute.
Scoateti carnea de scoici si rezervati.
Adaugati in tigaie 3 linguri de smantana si o lingura de faina.
Amestecati bine, gatiti 2 minute si puneti peste carnea de scoici si peste garnitura.
Ca garnitura am facut orez cu vasul Tupperware -vezi reteta aici.
Pofta buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saint Jacques à la Phiphi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|