Scovergi dulci
Postat de ela
Punem branza la scurs intr-o sita si apoi o stoarcem bine daca are apa mai multa. Punem faina cernuta intr-un bol in care adugam ouale si praful de sare si amestecam,apoi adugam treptat sana si...
Citeste continuareaAsa facem noi in Teleorman scovergile. Sunt cele mai gustoase la micul dejun :) Reteta o gasiti si pe site-ul meu aici - http://noiinbucatarie.ro/scoverzi-cu-branza/
Ingrediente
Mod de preparareSe dizolva drojdia in apa calduta. Se adauga faina si sarea si se framanta bine. Aluatul este moale, dar nelipicios, daca mai trebuie faina mai adaugati un praf. Se lasa la dospit 30-40 de minute la loc calduros. Branza se pune intr-un castron si sa sfarama cu o furculita. Eu am folosit branza de vaci sarata. Se formeaza bile aprox egale din aluatul dospit cu mainile tapetate cu faina si se pun pe un blat tapetat cu faina. Se pune uleiul la incins si se lasa pana cand incepe sa sfaraie. Intindem cu facaletul fiecare bila de aluat in foaie subtire, punem branza si presam cu furculita bine sa nu iasa branza in tigaie si le punem la prajit. Le intoarcem pe ambele parti. Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|
Postat de ela
Punem branza la scurs intr-o sita si apoi o stoarcem bine daca are apa mai multa. Punem faina cernuta intr-un bol in care adugam ouale si praful de sare si amestecam,apoi adugam treptat sana si...
Citeste continuareaPostat de Toamna07
Desfacem drojdia in lapte caldut si o amestecam cu zaharul.Lasam la dospit 10 minute. Intr-un vas incapator,cernem faina,adaugam galbenusurile,sarea si uleiul,apoi smantana si maiaua crescuta....
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|