Scovergi cu dulceata de afine

Postat de MIUTA in Dulciuri
21 Mar 2012 | 6256 vizualizari
Scovergi cu dulceata de afine

Am gasit denumirea de "scovergi" pe internet la gogosi,minciunele dar nu la reteta care o prezint eu astazi.Noi spunem scovergi (regionalism)in general la clatitele de post. Sper sa va placa reteta,sa o incercati in zilele de post si nu numai,deoarece sunt tare gustoase.

Ingrediente

  • 10 g drojdie proaspata
  • 500 ml apa
  • faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingurita de zahar
  • coaja de lamaie sau esenta de lamaie
  • un praf de sare
  • ulei

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu zaharul vanilat si zaharul tos.

Se pune apa calduta treptat,un praf de sare,coaja de lamaie si se amesteca bine toate ingredientele.

La sfarsit se pune faina atat cat sa fie un aluat smantanos la fel ca cel de clatite.

Se acopera cu un servet de bucatarie curat si se lasa la dospit 20 minute.

Se rumenesc pe rand scovergile in tigaia fierbinte in care punem de fiecare data cateva picaturi de ulei.

Este obligatoriu sa punem de fiecare data ulei deoarece scovergile sunt mai fragede si se lipesc mai repede sau se rup la intoarcere pe partea cealalta.

Se servesc dupa preferinta cu dulceata,fineti,branza sarata amestecata cu marar.

Eu astazi va servesc cu scovergi umplute cu dulceata de afine.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi cu dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert minitarte cu ganache de ciocolata alba

Postat de Pungasa_Rogue

Desert minitarte cu ganache de ciocolata alba

Aluat tarte: Intr-un castron, se pun oul, untura, untul, zaharul, esenta de rom, sarea, smantana si praful de copt. Se cerne jumatate din cantinatea de faina si se amesteca totul. Se adauga...

Citeste continuarea

Cozonac varianta N

Postat de Constelatialeu

Cozonac  varianta N

In primul rand toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, sa fie cald in bucatarie. Cernem faina in vasul robotului. Intr-un vas de sticla punem drojdia si o lingura de zahar din cele 200...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2012, 11:59
Ioooooooi si asa ma socoteam s-ajung la Bistrita
la 21.03.2012, 12:03
vreauuuuu
la 21.03.2012, 12:12
Si eu
la 21.03.2012, 12:18
bune bune
la 21.03.2012, 12:23

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking