Scovergi de post cu cartofi

Postat de gaby_d in Aperitive / Garnituri
17 Noi 2013 | 16210 vizualizari
Scovergi de post cu cartofi

Gustare, pachetel, mic dejun, cina, io le-am mancat la orice ora Si ingrasa, si nu te poti opri din mancat, si cand o sa fiu grasa, grasa o sa arat cu degetul catre miremirc. Asa! :))

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • doua plicuri drojdie uscata (sau 50 gr drojdie proaspata)
  • 2-3 lingurite sare
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • apa calda aprox. 550 ml

Umplutura

  • 10 cartofi
  • sare
  • piper
  • boia
  • 5 linguri ulei

ulei pentru prajit

Mod de preparare

Pune intr-un bol faina, impreuna cu drojdia, sarea si uleiul de masline si omogenizeaza.Adauga treptat apa calduta, omogenizand cu mana, framantand, pana obtii un aluat ferm, elastic, usor de modelat. Daca e prea tare mai adaugi apa, daca e prea moale adaugi faina.Framanta 10 minute.Acopera bolul si pune-l la loc cald timp de o ora.
Intre timp curata cartofii, taie-i cubulete si pune-i la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierti scurge-i de apa si paseaza-i cu furculita. Adauga uleiul, lingura cu lingura, amestecand de fiecare data, circular. Condimenteaza cu sare, piper si boia.
Rupe bucati din aluat, fomeaza bilute pe care apoi le aplatizezi cu sucitorul, intinzand foi ovale. Pune pe jumatate din foaie o lingura de umplutura, trece cealata jumatate pe deasupra si lipeste marginile aluatului apasand usor cu furculita.
Scovergile astfel formate plonjeaza-le in ulei incins si prajeste-le pe ambele parti pana capata o culoare frumoasa, rumena.
Scoate-le pe o farfurie in care ai pus servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.
Eu am avut varza calita, gata preparata, si am umplut cateva cu varza.
Daca nu tineti post le puteti umple cu cascaval, carnita afumata, sau cu ce mai vreti voi.
Sunt bune atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi de post cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Postat de merisor67

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Spargem oul intr-un bol si adaugam pe rand toate ingredientele, mai putin faina pe care o vom pune treptat, in timp ce amestecam restul ingredientelor. Untul trebuie sa fie usor moale, pentru...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan

Postat de privatelaura

Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan

Se cerne făina, se adaugă untul tăiat cubulețe și oul rece. Se adaugă telemeaua rasă fin și se frământă un aluat omogen. Se adaugă cateva linguri de apă rece. Nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2013, 18:37
Iooooi,si mai grav(((
la 17.11.2013, 18:37
))))))))
la 17.11.2013, 18:38
delicioase..minunate!
la 17.11.2013, 18:46
Gabytz
la 17.11.2013, 18:54
bune rau

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking