Ingrediente
- 2 scrumbii proaspete
- putin unt
- 200 ml vin alb sec
- lamaie
- 1/2 ceapa
- un pachet de legume congelate amestec chinezesc
- condimente, sare, piper, cimbru, Pimento
Mod de preparare
Scrumbiile se cresteaza marunt, pentru ca oasele sa se patrunda bine si sa se inmoaie la cuptor.
Intr-un vas yenna uns cu unt, se aseaza pestele, umplut cu felii de lamaie si ceapa taiata jullien, iar de-asupra se mai pun cateva falii de lamaie, fiind un peste gras, greu, in felul asta se atenueaza gustul pregnant. Se introduce la cuptor la 220 grade ptr cca 25 minute. Dupa 15 minute, stropim bine pestele cu vinul alb sec.
Garnitura: intr-o tigaie de teflon, se calesc legumele chinezesti in unt sau ulei de masline, se condimenteza dupa gust, cu sare, piper, cimbru, noi punem si putin sos Pimento sa fie mai spicey:)
Sosul de la peste, se pune peste legume.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie cu amestec chinezesc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|