Scrumbie marinată & Cartofi noi prăjiţi

Postat de DinDragostePentruGatit in Peste
21 Iun 2012 | 4512 vizualizari
Scrumbie marinată & Cartofi noi prăjiţi

Ingrediente

  • 4-5 scrumbii;
  • sare.
Marinata
  • 250 ml oţet de 9 grade;
  • 500 ml apă;
  • 3-4 foi de dafin;
  • boabe muştar;
  • piper boabe;
  • 1 legătură leuştean.

Mod de preparare

Se pregăteşte peştele:

- se curăţă solzii;

- se taie capetele şi  cozile;

- se taie rondele de circa 1,5 cm;

- se spală în 2-3 ape;

- se sărează bine peştele, se acoperă şi se ţine la rece timp de 2-3 zile. 

După acest timp, se clăteşte din nou pentru a se înlătura excesul de sare. 

Se pregăteşte marinata:

- se fierbe apa împreună cu foile de dafin, piper boabe, boabe de muştar; spre final se adaugă oţetul, se mai ţine pe foc câteva clocote;

- se lasă la răcit.

Se aşează scrumbia în borcan; între rândurile de peşte se intercalează frunze de leuştean. 

Se toarnă marinata caldă şi se poate servi după 3-4 zile. 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie marinată & Cartofi noi prăjiţi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Merluciu cu legume si sos de rosii

Postat de caroline

Merluciu cu legume si sos de rosii

Incepem prin a prepara sosul spaland rosiile , indepartand coaja si taind pulpa in cuburi mici . Intr-o tigaie antiaderenta punem 2-3 linguri ulei de masline si calim usturoiul curatat.Adaugam...

Citeste continuarea

Icre de hering

Postat de MotanLaOale

Icre de hering

Se inmoaie franzela in apa rece 20-30 minute. Se alege doar miezul si se stoarce in mana foarte bine. Intr-un castron se pun icrele si miezul de paine si se mixeaza bine. Se adauga uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2012, 16:25
la 21.06.2012, 16:46
arata bine
la 21.06.2012, 19:25
la 21.06.2012, 19:33
imi place mult pestele
la 21.06.2012, 19:38
Serviti-va! Si mie-mi place pestele!
Si de mine imi place , doar tot peste sunt.

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking