Scrumbie simplista

Postat de Brindusa in Peste
24 Mai 2010 | 10089 vizualizari
Scrumbie simplista

Scrumbia este pestele care mie imi place cel mai mult. De aceea eu o pregatesc in cel mai simplu mod, ca sa nu-i schimb gustul cu nimic.

Ingrediente

  • scrumbie
  • sare
  • lamaie

Mod de preparare

De data asta am facut scrumbia la cuptor, asa cum am invatat de la soacra mea. Mai intai trebuie invelita in hartie. Eu folosesc coli de hartie de scris. Pui apoi scrumbiile in tava in cuptorul incins bine (la 200 C).

Peste 1 ora (sau cand incepe sa miroasa prea tare in bucatarie :D) scoti tava din cuptor.

Lasi putin sa se racoreasca scrumbia si cu un cutit ascutit cureti hartia. N-are numic daca ramane si niste piele lipita de hartie. Pui scrumbiile pe un platou si , asa calde, le sarezi si le stropesti cu zeama de la 2-3 lamai. Le lasi sa se raceasaca.

Mie imi place scrumbia rece, parca atunci cand e calda e mai grea la ficat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie simplista" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Dorada la gratar cu citrice si mujdei - reteta 1700

Postat de mihaelar63

Dorada la gratar cu citrice si mujdei - reteta 1700

Dorada intreaga se despica, se curata in interior si exterior. Eu am taiat dorada aproximativ in doua pentru ca mi-a fost teama ca daca o las intreaga nu se va patrunde cat este...

Citeste continuarea

Ardei iuti umpluti cu ton

Postat de sufletista

Ardei iuti umpluti cu ton

Intr-o oala punem apa cu otet, sare, boabe de piper si foaia de dafin la fiert. Intre timp taiem capacelele de la ardei si curatam de cotor si seminte. Din moment ce fierbe apa, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2010, 23:07
de unde ai luat scrumbiaaaaa?
la 24.05.2010, 23:17
am vazut si la Real..
la 24.05.2010, 23:38
de la Brailaaaaaa
la 24.05.2010, 23:39
trei Doamne...si toti trei - s-au mancatarata minunat
la 25.05.2010, 20:19
Nota maxima si de la mine, vai ca m-ati inebunit cu scrumbia ma si uitam la poze sa vad daca nu sunt sardine ce zici voi scrumbie dar pare diferit aici nu gasesc cand vin in aug in Ro in vacanta caut scrumbie

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking