Semifreddo cu orez

Postat de Anamaria7 in Dulciuri
7 Oct 2011 | 3425 vizualizari
Semifreddo cu orez

Ceva gen orez cu lapte, dar mai smecher :))

Ingrediente

  • 300 gr orez
  • 1l lapte
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 lamaie
  • 2 lgt esenta de vanilie

Mod de preparare

Inmuiem orezul in apa domoala cca 2 ore. Fierbem laptele cu vanilia si coaja rasa de portocala, apoi scoatem pastaia.

Punem orezul in laptele cald pe foc mic si lasam pana ce absoarbe tot lichidul amestecand continuu, altfel se prinde.

Intre timp, mixam galbenusurile cu 100 gr zahar si le punem pe baie de aburi pana capata o consistenta cremoasa si zaharul se dizolva. Luam de pe foc si turnam esenta si zaharul vanilinat.

Turnam orezul peste crema, punem in vase mici sau intr-unul mare si dam la frigider pana a doua zi cand le rasturnam. La mine lumea nu a avut rabdare pana "a doua zi" :)) nu a apucat sa stea in frigider nici 2 ore :)))) Din acest motiv e asa.. lesinat nenea Semifreddo al meu :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Semifreddo cu orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert semifreddo cu orez

Postat de Constelatialeu

Desert semifreddo cu orez

Am spalat orezul si l-am lasat la scurs. Am pus laptele cu sarea, coaja de lamaie si esenta de vanilie la fiert, cand a inceput sa fiarba am adaugat orezul, l-am lasat sa fiarba la foc mic pana ce...

Citeste continuarea

Semifreddo de orez

Postat de miha

Semifreddo de orez

Laptele se pune la fiert. Cand da in clocot se adauga orezul spalat si scurs bine de apa. Se fierbe la foc mic, ametecand din cand in cand, pana orezul se umfla si absoarbe tot laptele. Dam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2011, 16:31
vreau si eu putin din smecheria asta
la 07.10.2011, 16:32
bun bun
la 07.10.2011, 16:33
si eu vreau
la 07.10.2011, 17:18
smercher,smecher dar foarte bun
la 07.10.2011, 17:25
Imi place

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking