Semifreddo de orez

Postat de miha in Dulciuri
16 Noi 2011 | 4467 vizualizari
Semifreddo de orez

Ingrediente

  • 50 g orez
  • 250 ml lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri coniac
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert. Cand da in clocot se adauga orezul spalat si scurs bine de apa. Se fierbe la foc mic, ametecand din cand in cand, pana orezul se umfla si absoarbe tot laptele. Dam deoparte si lasam la racit. Dupa ce s-a racorit aromam cu vanilie dupa gust.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Adaugam coniacul si punem vasul la baine-marie. Amestecam continuu pana compozitia incepe sa se ingroase. Dam deoparte si lasam la racit.

Intre timp, batem smantana pentru frisca. O mixam pana isi dubleaza volumul si devine pufoasa.

Orezul l-am maruntit usor cu mixerul (poate ramane si intreg), apoi l-am amestecat cu compozitia de oua si frisca batuta, amestecand usor cu o lingura. Turnam compozitia in forme individuale de aluminiu si dam la congelator pentru cca 3 ore.

Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Semifreddo de orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert semifreddo cu orez

Postat de Constelatialeu

Desert semifreddo cu orez

Am spalat orezul si l-am lasat la scurs. Am pus laptele cu sarea, coaja de lamaie si esenta de vanilie la fiert, cand a inceput sa fiarba am adaugat orezul, l-am lasat sa fiarba la foc mic pana ce...

Citeste continuarea

Semifreddo cu orez

Postat de Anamaria7

Semifreddo cu orez

Inmuiem orezul in apa domoala cca 2 ore. Fierbem laptele cu vanilia si coaja rasa de portocala, apoi scoatem pastaia. Punem orezul in laptele cald pe foc mic si lasam pana ce absoarbe tot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2011, 10:06
da mai potoleste-te ca ma perpelesc de pofta
la 16.11.2011, 10:07
sa stii ca am cautat la kaufland frisca,dar era doar la tub,iar doamna care era pe raion habar n-avea
si musai imi trebuie o frisca buna pe weekend
la 16.11.2011, 10:15
"da mai potoleste-te ca ma perpelesc de pofta"

Te incalzeste cu ceva daca-ti spun..."si eu"?
la 16.11.2011, 10:17
parca
la 16.11.2011, 10:18
Dia, frisca la tub habar n-am la ce raion este. Smantana pentru frisca e ambalata in cutii mici de 250 ml si e la acelasi raion in care gasesti lapte pentru cafea, lapte UHT... Cel putin asa e aici la noi, dar ma gandesc ca n-ar trebui sa fie mare diferenta de aranjare a marfii, ca e acelasi brand.

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking